Пандемія підкосила країни всього світу. Однак, "формат виживання" в СШа і в Україні - різний.

Якщо в США вже пішло два трильйони на врегулювання всіх проблем, які приніс коронавірус, а в Японії разом із запровадженням надзвичайної ситуації прийнято безумовний базовий дохід в межах 1 тисячі доларів - то це собі можуть дозволити такі багаті країни. А як виживає Україна в суворих умовах безгршів'я?

Про це йшла мова у програмі "Сводоба слова Савіка Шустера", на яку заітав президент Володимир Зеленський.

Ведучий запитав у президента, як влада ррозприділяє розходи.

"Так, легше розприділяти доходи... Хочу сказати, що у мене і в прем'єр-міністра немає принтера, який друкує гроші. Але ми теж багата країна, бо у нас розумні люди. Тому потрібно визначити пріоритети. Наше багацтво - люди, їх потрібно зберегти, їм потрібно допомагати. Як? Перш за все ми обрали найвразливішу групу людей - пенсіонери. Що ми можемо для них зробити? Їм потрібно вижити. Наше завдання зараз, скажу відверто, - не комфорт. Вижити - хліб, масло, молоко, крупи - є? Виживимо! Пройдемо коронавірус, місяць-півтора пройде - вирулимо! Я в цьому впевнений", - завірив Зеленський.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Президент підкреслив, що головне завдання - забезпечити пенсіонерів всім необхідним. Для цього розробили програму 80+ . Вже у квітні пенсіонери, старші 80 років почали отримувати додаткові кошти.

"Ми їм добавили 500 грн, і це не на період коронавірусу, це вже назавжди. Далі розробляємо програму 75 +. Далі всім пенсіонерам, які отримують у нас пенсію 5000 і менше, ми їм додали підтримку 1000 грн. Хоча це не просто для бюджету Укоаїни - даємо. Далі з 1 травня буде індексація пенсій у всіх пенсіонерів", - пообіцяв президент.

Ще одна вразлива група населення - представники малого та середнього бізнесу, які вже постраждали від запроваджених карантинних обмежень, і постраждають від економічної кризи, яка неминуче наступить після карантину.

"Окремо уряд вже розробив велику програму підтримки малого та середнього бізнесу - які найбільше постраждали від коронавірусу і ще постраждають від економічної кризи, яка буде. В цій програмі і спрощення податкового тиску і кредитні канікули, і прграма "5-7-9" - для підприємців, які можуть отримувати кредити під 5, 7, 9 відсотків.

Окрема програма для безробітних - про це розповість пан Шмигаль. Тобто, що ми можемо, ми це робимо", - сказав Зеленський

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський сказав, де він братиме гроші під час кризи

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський сказав, скільки відсотків мешканців країни можуть підхопити коронавірус під час Великодніх свят

Також Знай.ua писав, Зеленський запевнив, що продовжить боротися за повернення полонених додому