Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням правами народних депутатів України у ході законодавчої процедури.

Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Варто зауважити, що про зміну Регламенту заговорили після того, коли до "антиколомойського" законопроекту було подано 16 тисяч правок. В результаті, аби не "тормозити" роботу Ради, було підготовлено закон, який передбачає обмежити народних депутатів у внесенні змін до того, чи іншого законопроекту.

Наразі ж Зеленський підписав закон щодо протидії зловживанням правами парламентарів під час законодавчої процедури.

"Згідно з документом, у разі подання до законопроекту, що готується до другого читання пропозицій, поправок у кількості, що у п’ять разів або більше перевищує кількість статей проекту первинного законодавчого акта чи кількість пунктів проекту про внесення змін до первинних законодавчих актів, але не менш як 500 пропозицій, поправок, такий законопроект може розглядатися за особливою процедурою", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Відзначається, що особлива процедура застосовується за пропозицією, підписаною не менш як однією третиною народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради, підтриманою рішенням парламенту, ухваленим на пленарному засіданні більшістю голосів народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради, за умови надання народним депутатам порівняльної таблиці та супровідних документів до неї.

Верховна Рада, фото з вільних джерел
Верховна Рада, фото з вільних джерел

"У разі ухвалення рішення про застосування особливої процедури у дводенний строк з дня прийняття такого рішення кожна депутатська фракція має право визначити не більше п'яти пропозицій, поправок, не врахованих головним комітетом, на яких вона наполягає, та надіслати на адресу головного комітету лист із зазначенням номерів та ініціаторів таких пропозицій, поправок у порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання", - підкреслюється в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв завершити війну на Донбасі до кінця президентського терміну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський стривожив зізнанням про доньку, президентство вилізло боком.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський запропонував Саакашвілі крісло віце-прем'єра.