У Дніпропетровській області сьогодні неспокійно. У місті Покров (до декомунізації – Орджонікідзе) проходять обшуки у представників місцевої влади. Один із них уже затримано. Повідомляється, що мера населеного пункту Покров Олександра Шаповала вивели в наручниках.

Фото Нацполиции


Причини обшуків у Покрові – розкрадання грошових коштів службовими особами, повідомляє управління Нацполиции в Дніпропетровській області. За повідомленням правоохоронців, зловмисникам вдалося поцупити з державного бюджету більше 1 000 000 гривень на ремонт освітніх закладів міста. Для цього використовувалася схема укладення фіктивних договорів. У документи вносили недостовірну інформацію про обсяг та якості ремонтних робіт. Зараз одночасно проводять обшуки в 30 будинках і квартирах, де проживають місцеві чиновники.

Фото Нацполиции


Про ситуацію навколо обшуків вже висловився мер Дніпра Борис Філатов. У своєму коментарі він засуджує дії правоохоронців і підтримує Олександра Шаповала. “Вони не врахували, що вже кілька років Покров лідирує по Україні в рейтингу прозорості влади”, заявив Філатов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Борис Філатов, фото Facebook
Борис Філатов, фото Facebook

Нагадаємо, перевищила 8 тисяч - МОЗ оприлюднив дані з коронавірус на 25 квітня.

Як повідомляв Знай.uа юрба влаштувала "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Знай.uа писав працює кожен сьомий – люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні.