Ім'я депутата Київради, заступниці голови комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Людмили Костенко вперше гучно прогриміло влітку 2019 року – тоді нардеп Мар'яна Безугла разом із юристами-колегами звернулася до правоохоронних органів з приводу викриття сітки підкупу виборців на користь столичної чиновниці. Тож скандал із поліцейськими, у який днями Людмила Костенко потрапила разом із колегою, вже колишнім заступником голови КМДА Володимиром Слончаком, став вже другою її масштабною "пригодою". Та, якщо Слончака столичний голова звільнив з посади, а справа перебуває на розгляді у правоохоронців, то подальша історія з Людмилою Костенко, яка була за кермом, але відмовилася від проходження тесту на вміст алкоголю, й досі залишається невідомою. Безліч відповідних коментарів на офіційній сторінці "Кличко-мер" доводять, що це категорично не влаштовує киян. Чи прокоментував ці зауваження мер Києва Віталій Кличко в ході останнього онлайн-брифінгу, що відбувся 28 квітня, дізнавалися Знай.ua.

Людмила Костенко - фото Євген Лоюк (Киеввласть)
Людмила Костенко - фото Євген Лоюк (Киеввласть)

Відмова від проходження тесту та штраф 17 тис грн

Ціла низка дописів на сторінці міського голови присвячена саме покаранню депутата Київради Людмили Костенко.

"А Костенко Л., вона ж була за кермом і відмовилася проходити тест, тим самим вкрила свої статки! А тепер шукатимуть лазівки піти від відповідальності", – обурюється киянин Олександр Доманчук.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Віталій, Ви чомусь упустили сказати за цю особу, яка теж була в схожому стані!", – пише автор одного з дописів на сторінці мера Вейдж Сміт.

Користувачі закликають переглянути своє ставлення до цієї персони жителів будинків, що підпадають під територіальний округ, де свого часу була обрана Людмила Костенко.

"А цю п'яну жінку ... вона ДЕПУТАТ КИЇВРАДИ .... Ось люди уточнили Округ №67 ЛЮДМИЛА КОСТЕНКО. Список адрес, що входять до виборчого округу:

м. Київ - вул. Богатирська, вул. Гайдай Зої: 3-12 / 10; вул. Героїв Дніпра: 1-19, 20А, 23, 25, 29; вул. Озерна: 4-14 ... Цікаво яке цим виборцям ... Це ВИ ЛЮДИ ПОВИННІ РЕАГУВАТИ..НА ТАКІ ФАКТИ ..І втрачає мандат ВАШИХ П'ЯНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ ... ЯК МОЖНА СІДАТИ ЗА КЕРМО ... В ТАКОМУ СТАН???? БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОВНА ПЕРЕД ЛЮДЬМИ!!!", – підкреслює киянка Віка Войтенко.

Також користувачі наполягають на обов'язковому накладанні "карантинних штрафів" на чиновників – як відзначають кияни, кожен з них має заплатити по 17 тис грн за перебування без маски.

"Прошу суспільству повідомити, чи було сплачено штраф з боку двох громадян – Слончака В.В. та Костенко Л.В. за спілкування з правоохоронцями без масок у сумі по 17 тис грн?", – відзначає автор відповідного допису Ірина Макхамова.

Автівка за 1 млн – у користування БЕЗКОШТОВНО

Ще одним сумнівним фактом є, власне, сама автівка, за кермом якої і перебувала у неділю Людмила Костенко. А точніше, факт її безкоштовної передачі у користування.

Володимир Слончак - фото Київ Оперативний
Володимир Слончак - фото Київ Оперативний

"Є депутатка Київради Людмила Костенко, яка активно рекламує себе на Оболоні і балотувалась у Верховну Раду від нашого району. Але історія цікава іншим. Зловили їх на машині мерседес-бенц, який по декларації не належить ні Слончаку, ні Костенко. Власниця мерседесу – громадянка Берія Ганна Ігорівна, яка БЕЗКОШТОВНО віддала свій мерседес їздити депутатці Київради Людмилі Костенко (А машина коштує 1 млн грн, на хвилиночку). При цьому, сама Берія Ганна, значиться членом комітету з торгів керуючої компанії (екс-ЖЕКи), яка обслуговує будинки Оболонського району. Тобто через неї проходять всі закупівлі по замінам вікон, ремонтів в під’їздах і т.д. В мережі купа прикладів закупівель, де вона значиться контактною особою", – повідомляє мешканець Оболонського району Валерій Ан.

Людмила Костенко - фото Фейсбук Людмили Костенко
Людмила Костенко - фото Фейсбук Людмили Костенко

"Виходять дуже цікаві відносини між Костенко і Берією. Оскільки Костенко впливає на затвердження бюджету для Оболонського району на ремонти будинків, а Берія має вплив на компанію, яка буде витрачати ці гроші. І формально Костенко мала б контролювати роботу цієї компанії і те, як витрачають ці гроші. Мабуть, потрібно і Костенко теж звільнити???", – відзначає киянин Валерій Ан.

Людмила Костенко і Алла Шлапак - фото Фейсбук Людмили Костенко
Людмила Костенко і Алла Шлапак - фото Фейсбук Людмили Костенко

Про Костенко – ані слова, лише "коронавірусний звіт"

Прес-брифінг знову відбувся у звичному експрес-режимі, залишивши без відповіді низку питань, поставлених киянами. І стосувався він, переважно, загальної інформації щодо розповсюдження коронавірусу.

Загалом, станом на 28 квітня, в Києві зареєстровано вже 1298 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася ще на 78 людей. Із загальної кількості хворих 44 % жінок, 56 % - чоловіки. Серед хворих 80 дітей. 9 % (120 людей) медиків та 14 % (179 людей) священнослужителів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

карантин в Україні, фото: ТСН
карантин в Україні, фото: ТСН

Найбільший відсоток із загальної кількості інфікованих складають люди, віком від 30 – 49 років – серед жителів столиці, станом на сьогодні, хворіє 563 особи, а це 43,3 %.

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком цієї справи, тож про подальші новини читайте на порталі Знай.ua.