Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що готується дорожня карта проекту створення національної авіакомпанії. Крім того, він не виключає можливість партнерства з великими зарубіжними компаніями. Про це він повідомив в інтерв'ю Ліга.Бізнес.

"Зараз ми повинні будемо допомагати авіації, яка проходить період турбулентності і в Україні, і в усьому світі. Раз ми будемо підтримувати авіацію, чому б не підтримувати свого державного національного перевізника? ...Спілкувалися з колегами з Антонова, ми хочемо розвивати концерн, щоб він пропонував для ринку більше пасажирських літаків. Але у всіх традиційне питання: літаки хороші, але чому ваші перевізники їх самі не використовують?", - розповідає Криклій.

Він зазначив, що мова йде не про викуп компанії або націоналізації приватної, а створення нового авіаперевізника. Тобто хоча б на внутрішніх рейсах у планах використання літаків заводу Антонова.

Криклій, фото з вільних джерел
Криклій, фото з вільних джерел

"Найпростіше просувати якийсь продукт, якщо ти сам його використовуєш. Французи літають на Airbus, американці — на Boeing. Так вони його просувають на інші ринки", - пояснює Криклій.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він підкреслив, що на даний момент проект тільки готується.

"Потрібен стратегічний інвестор, який в цій галузі успішний. Просто фонд, який би дав грошей — це не рішення. Може бути якась комбіноване рішення — це буде державна компанія, але поступово можуть з'являтися партнери", - резюмує Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям розповіли, коли почнеться туристичний сезон.

Як повідомляв Знай. ua, українців повернуть додому з 26 куточків світу, графік авіарейсів.

Також Знай. ua писав, що українців відмовилися евакуювати з Дубая.