24 квітня "слуги" провалили голосування за призначення Міхеїла Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ. В партійному чаті за Саакашвілі проголосували менше 100 ″слуг″ із 248. І хоча Офіс президента відразу розпочав операцію по набору більшості у фракції для вирішення цього питання питання, добитися істотного прогресу в зборі голосів не вдалосяся.

Проти призначення Саакашвілі виступив і спікер парламенту Дмитро Разумков, і сам прем'єр Денис Шмигаль. Така інформація з'явилась в ЗМІ у вівторок, 28 квітня.

Однак, Зеленський в стані ″дотиснути″ Шмигаля і таки протягнути призначення Міхеїла Саакашвілі на пост віце-прем'єр-міністра. Таку думку висловив кономіст Юрій Атаманюк в ефірі Politeka Online.

″Я думаю, що це призначення таки відбудеться. Відбудеться за однієї причини — це озвучив президент і Саакашвілі зіславя на те, що президент йому запропонував. Тому це не на стільки важке питання - мотивувати свою фракцію, монобільшість на те, щоб вони підтримали президента″, - зазначив експерт.

За словами Атаманюка, важдивіше інше — на скільки Саакашвілі буде ефективним, адже ″всі будуть проти нього″.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

″Виробилась вже певна система координат. За Саакашвілі моде бути лише народ, якшо почує результати від реформ, які зможуть довести до кінця″, - зазначив Атаманюк.

А будь-яка реформа, як відомо, починається із законопроекту, який має прийняти парламент. А у нас набільш роздутий державний апарат, підкреслює економіст. Тому в таких умовах протягнути будь-яку реформу неможливо через корумпованість чиновників.

″Я ще раз хочу підкреслити — не можемо ми очікувати від Саакашвілі реформ. Це наївно. Реформи в країні може робити лише одна людина — президент Володимир Зеленський″.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нардеп Ігор Мосійчук заявив, що Кабмін не буде вносити кандидатуру Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра

Як повідомляв портал Знай.ua, економічний експерт Юрій Атаманюк розкритикував українську владу

Також Знай.ua писав, Тимошенко потужно відреагувала на "віце-прем'єра" Саакашвілі