Український економіст Юрій Атаманюк різко прокоментував ситуацію, яка склалася навколо роботи ресторану "Велюр", який начебто належить народному депутату Миколі Тищенку. На думку експерта, несправедливість може лише підбурювати народ на масові виступи, тому владі слід діяти швидко й рішуче.

Про це Атаманюк розповів в інтерв'ю для Politeka News.

На думку Атаманюка, небезпека коронавірусної хвороби COVID-19, є перебільшеною, а рішення щодо карантину приймалися у поспіху. Тому для реанімації економіки слід щонайшвидше прийняти необхідні рішення, такі як дозвіл на роботу літніх майданчиків ресторанів.

"Сьогодні необхідно приймати рішення. Рішення по салонах краси не прийнято", - підштовхує Атаманюк владу до дій, навіть якщо попередня політика була помилковою та заснованою на перебільшеній оцінці загрози хвороби.

Тищенко, фото: Facebook
Тищенко, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Де справедливість?" - шукає експерт пояснення факту роботи "Велюру" на карантині, поки українці масово залишаються без засобів для існування.

Також у студії обговорили надмірну суворість правоохоронців щодо звичайних громадян, у той час як ресторан високопосадовця продовжує роботу. "Це все показуха", - зауважив Атаманюк.

Атаманюк закликав до встановлення однакових правил для усіх учасників бізнесу в Україні. Так, нардепа Тищенка і його заклад, наприклад, необхідно притягнути до відповідальності. "Для всіх не можна", - сказав експерт.

Як стверджує Атаманюк, у сфері HoReCa (готелі, ресторани, кафе) працює 800 тисяч українців. Авжеж, у такій ситуації прийняття рішень про роботу цієї індустрії є принциповим для виживання десятків тисяч громадян.

"Треба щоб якийсь шеф-кухар повісився чи офіціантка вистрибнула з 9-го поверху?" - риторично запитує Атаманюк про причини, які могли підштовхнути владу до більш уважного ставлення до проблем українців.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Слуга" Тищенко склав гідну конкуренцію Кличку: "Життя українця – це велика..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Слуга народу Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом - "Дуже велике і важливе".

Також Знай.ua писав, що недолуга спроба Тищенка виправдатися за свій ресторан обурила українців - "Головою вдарилися?"