11 травня Україна виходитиме з карантину, який було введено 12 березня для недопущення розповсюдження коронавірусу. Завдяки цьому в країні не відбулося масового зараження людей.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні до українців.

"Ви знаходитесь на карантин вже більше місяця. І це дозволило нам збити першу хвилю захворювання. Я дуже вами пишаюся. Спасибі кожному українцеві за вашу витримку і терпіння. Але не розслабляємося і боремося з Covid-19 далі. Важливим пріоритетом цієї боротьби є забезпечення країни всім необхідним. Ми забезпечили регулярну доставку в Україну вантажів з усім необхідним для боротьби з коронавірусом. Нам також вдалося швидко розгорнути виробництво експрес і ПЛР-тестів, багаторазових захисних костюмів, ми змогли виготовляти до мільйони масок на добу. Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу і громадянам. Ми робимо все, щоб хоч трохи полегшити вам життя", - сказав глава держави.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Президент нагадав про заходи, які впроваджуються для підтримки економіки:

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання
Показати ще

- Програма кредитів для малого і середнього бізнесу під 3-5%. В цілому на неї заплановано до 30 млрд грн.

- 6 млрд грн спрямовано на збільшення мінімальної допомоги по безробіттю.

- ФОП першої і другої груп зможуть отримати допомогу на дитину у віці до десяти років.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, черкащанам дозволили прогулянки в парках і скверах міста, а спортмайданчики відкриті для тренувань.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.