В Україні вже більше 40 днів триває карантин, який уряд запровадив через пандемію коронавірусної інфекції. На жаль це сприяло зупинці економіки. Мільйони українців сидять вдома на карантині, тисячі людей дотримуються режиму самоізоляції. Багато хто втратив роботу, і за прогнозами експертів, людям невдовзі просто не буде за що купувати їжу.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Саме тому на сайті президента було опубліковано петиції, виконання, яких необхідне простим громадянам. Зокрема, можна виділити дві найзначущі: - про скасування премій для чиновників, - про відновлення роботи невеликих магазинів. Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному сайті Президента України Володимира Зеленського.

"Заборонити в Україні виписувати будь-які премії чиновникам від нижчої ланки до вищої. Україна не така вже й багата, щоб на це витрачати кошти", - просять українці.

Петиції на сайті президента України, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиції на сайті президента України, скріншот: petition.president.gov.ua

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Петиції на сайті президента України, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиції на сайті президента України, скріншот: petition.president.gov.ua

Зрозуміло зі звернень, що дуже гостро постала проблема безробіття, люди просто втомилися сидіти вдома без діла і грошей. Громадяни усвідомлюють всю серйозність проблеми і загрози, однак голод може взяти своє.

"Ми, власники спортивних магазинів, що спеціалізуються на продажу спортивних товарів: інвентарю, одягу, взуття та аксесуарів, отримуємо безліч запитів від клієнтів про продаж речей для занять спортом. Робота таких магазинів сприяє вихованню міцної, здорової нації, що особливо актуально в період пандемії коронавірусної інфекції і запроваджений карантин. Також повідомляємо, що підприємці малого бізнесу, а також їх наймані працівники абсолютно позбавлені всякого доходу й другий місяць без роботи означає практично голодне існування. Вважаємо, що роботу окремих магазинів повинно бути відновлено при дотриманні всіх санітарних норм, засобів індивідуального захисту і обмеження кількості відвідувачів до 1 людини на 10-20кв.м. Звертаємося з величезним проханням по ослабленню карантину в найближчі дні.", - звертаються підприємці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко потужно відреагувала на "віце-прем'єра" Саакашвілі - "Ми з ним сідаємо...".

Як повідомляв Знай.uа медреформу хочуть змінити — Зеленський замахнувся на святиню Супрун.

Знай.uа писав, Зеленський знайшов управу на депутатів і підписав "антиспамний" закон — як він діятиме.