Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо повернення Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я.

Джерело: офіційне інтернет-представництво Президента України.

Петицію щодо повторного призначення колишньої очільниці МОЗ набрала необхідні для розгляду звернення 25 тисяч голосів - ідею підтримало 27413 осіб.

Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційне інтернет-представництво Президента України

Однак президент вимогу громадян не підтримав.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

"Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію та розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я, особливо в цей надзвичайно складний для кожного з нас час, у зв’язку із пандемією коронавірусу COVID-19.

Водночас повідомляю, що Постановою Верховної Ради України від 30 березня 2020 року № 550 Міністром охорони здоров’я України призначено Максима Володимировича Степанова.

Стосовно продовження медичної реформи інформую, що з 1 квітня 2020 року в країні відповідно до Закону України від 19.10.2017 № 2168 «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» стартувала програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги. У свою чергу Міністр охорони здоров’я України М.В.Степанов пріоритетами у своїй діяльності визначив боротьбу з коронавірусом та продовження медичної реформи, оскільки здоров’я людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни", - йде мова у відповіді на петицію.

Офіційне інтернет-представництво Президента України
Офіційне інтернет-представництво Президента України

Саме оригінальне звернення було доволі лаконічним.

"В час, коли Україна стоїть на порозі епідемії CoVid-19, ми як ніколи, потребуємо на посаді міністра охорони здоров'я фахівця своєї справи. Такого рівня, як колишній міністр - Уляна Супрун

Наша медицина, безумовно, була б у набагато кращому стані, якби новий уряд не блокував продовження медичної реформи, започаткованої Супрун. Цей час, на жаль, згаяно.

Але зараз, в час небезпечного виклику, ми повинні вимагати у влади повернення Уляни Супрун в крісло міністра", - написала небайдужа українка.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Реформа Супрун, яку хоче продовжувати новий очільник МОЗ Степанов, остаточно знищить медицину, - політичний експерт.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ″Знищення санепідемслужби стало причиною смертей″, - Тодуров звинуватив Супрун у сьогоднішній ситуації з коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, Як зупинити поширення коронавірусу в Україні, Супрун дала чіткі вказівки.