Уляна Супрун вказала лікарям алгоритм дій при зверненні пацієнтів із підозрою на коронавірус. Небезпечна інфекція в Україні продовжує поширюватися, і станом на 19 березня вже зафіксовано 16 випадків зараження COVID-19, два з них мали летальні наслідки. Щоб зупинити поширення небезпечного вірусу Супрун наголосила на важливості зрозумілого та чіткого алгоритму дій для медичних працівників.

Колишня керівниця МОЗ у своєму Facebook наголосила, що через те, що симптоми ГРВІ та коронавірусу схожі, пацієнтам із підозрою на захворювання не рекомендують іти просто до амбулаторії чи поліклініки. У цьому разі слід в першу чергу зателефонувати своєму сімейному лікареві.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Супрун наголосила — важливо, щоб не виникало проблем додзвонитися — адже від цього залежить подальший маршрут пацієнта. Також вона дала низку рекомендацій для поліпшення роботи амбулаторій та поліклінік:

  • Амбулаторія чи поліклініка повинна мати мобільний контактний номер, який працюватиме 24/7. Потрібно визначити порядок кількох медпрацівників (медсестер або медбратів), які будуть відповідати на дзвінки пацієнтів.
  • Цей номер повинен бути доступними для всіх пацієнтів, тому краще розмістити його на сайті та сторінці в соціальній мережі медустанови, а також надати департаменту охорони здоров'я, щоб вони продублювали і здійснили окрему розсилку серед своїх пацієнтів.
  • Якщо у пацієнтів немає декларації з лікарем, їм у будь-якому випадку треба надати телефону консультацію, а при необхідності — взяти в медустанові.
  • Важливо, щоб медпрацівник, який відповідає на телефонні дзвінки або кожен сімейний лікар, якому дзвонить пацієнт, мав чіткий алгоритм дій у разі звернення пацієнта телефоном.

Уляна Супрун зазначає, що управлінці всіх рівнів повинні швидко і радикально реагувати на будь-які випадки відмови громадянам допомоги. Також вона рекомендує медичним працівникам уважно стежити за повідомленнями Національної служби здоров'я України.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun
Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun

Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun
Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun

Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun
Інфографіка: facebook.com/ulanasuprun

Для того, аби ефективно протидіяти поширенню коронавірусу, потрібен зрозумілий і чіткий алгоритм дій для медичних...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 18 maart 2020

Скріншот: facebook.com/ulanasuprun
Скріншот: facebook.com/ulanasuprun

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кинули напризволяще між Чехією та Польщею, десятки українців застрягли на кордоні. На кордоні Чехії і Польщі понад 70 українців застрягли в автобусі і просять про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.ua", чим обернеться коронавірус для України, Романенко показав основні виклики Зеленському

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео. Серед бабусь та дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу