Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, чому в Мінську пройшов парад на честь Дня перемоги 9 травня, попри епідемію коронавірусу та велику кількість інфікованих.

Про це повідомляє "Белта".

Варто зауважити, що у параді взяли участь близько 3 тисяч військових та понад 150 одиниць техніки. Окрім цього над столицею Білорусі пролетіли 36 літаків та гелікоптерів. Водночас сам Лукашенко пояснив, чому вирішив не скасовувати парад через коронавірус, бо "не мав іншого вибору".

Парад в Білорусі

"У цьому шаленому світі, що втратив орієнтири, знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас, спадкоємців Перемоги, білорусів. Ми просто не могли інакше, у нас не було іншого вибору", — сказав лідер Білорусі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До слова, парад без курйозів не пройшов. Так, один хлопець зі строю зомлів і його забрали з площі колеги.

Парад в Білорус

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Не сиди вдома, але до чужої жінки не лізь" – Лукашенко дав напуття білорусам.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лукашенко назвав справжню причину страждань людей від вірусів – "Треба захищати болота".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відмовився підтримати Лукашенка, Білорусь залишиться з Путіним сам на сам.