18 травня Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв геноциду кримських татар і зустрівся з представниками корінного народу півострова. Президент збирається дати державний статус двох мусульманських свят, а також створити робочу групу по справах кримськотатарського народу.

Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Зеленський заявив, що незабаром видасть указ про присвоєння державного статусу свят Курбан-Байрам і Ураза-Байрам. Також він подасть кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ, щоб кримськотатарський народ був представлений на дипломатичному рівні.

Крім того, глава держави хоче створити робочу групу, яка вирішуватиме питання кримських татар.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До речі, за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом на Херсонщині буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. На адмінкордоні Херсонської області та Криму буде побудовано великий хаб.

"Щоб люди, які живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали і бачили дійсно інший вид, "вітрину" нашої країни", - зауважив Зеленський.

Президент анонсував будівництво великої мечеті в Києві і чекає проект від кримських татар.

«Ми віримо, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до...

Geplaatst door Офіс Президента України op Zondag 17 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Мінсоцполітики нагадали про страшні злочини людства.

Як повідомляв портал Знай.uа, Саакашвілі зізнався, що йому доручив зробити Зеленський на новій посаді.

Також портал Знай.uа писав, що у День пам'яті жертв депортації кримських татар Джамала розповіла історію своєї сім'ї.