ДБР повторно викликало Петра Порошенка на допит у справі про переміщення через кордон 43 картин, а також викликало на допит у справі про записи його розмов з колишнім віце-президентом США Джо Байденом.

Екс-президента України Петра Порошенка викликали в Державне бюро розслідувань для двох допитів. Про це повідомляє прес-служба ГБР.

У повідомленні зазначено, що в зв'язку з неявкою у вівторок, 26 травня Порошенко повторно викликається в ДБР для допиту в якості свідка об 11 годині в п'ятницю, 29 травня в кримінальному провадженні, "в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників ".

У цій справі також на допит викликали дружину Порошенко Марину.

Крім цього, п'ятого президента України викликають на 12 годину цього ж дня для допиту в якості свідка у справі, яка стосується записів розмов Порошенка і Байдена, які оприлюднив позафракційний народний депутат Андрій Деркач.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нардеп стверджує, що записи отримав від неназваних "журналістів-розслідувачів", які розповіли, що Порошенко сам записував свої бесіди з Байденом.

Деркач передав ці записи в Офіс генпрокурора як нібито доказ "зовнішнього управління" Україною.

У Байдена ці записи назвали "діркою від бублика" від Росії, а у Порошенка - "спецоперацією п'ятої колони Кремля".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Марина Порошенко замість чоловіка отримала повістку в ДБР

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко назвав Офіс Зеленського частиною російської спецоперації проти України

Також Знай.ua писав, "Європейська солідарність" знайшла російський слід "плівках Порошенка"