Путінські пропагнадисти взялись погрожувати захопленням Місяця.

Запуск космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска змусив добряче понервувати Кремль. Адже Маск "легким порухом руки" вирішив покласти край існуючій монополії Росії на пілотовані запуски у космос.

Протягом 10 років астронавти NASA літали на орбіту Землі виключно на російських кораблях Союз з космодрому Байконур в Казахстані. Утримувати монополію РФ вдавалось завдяки "старим запасам", які базувались на українських виробниках та комплектуючих.

На що здатні росіяни без цього вони вже не раз продемонстрували - ракети, які розсипаються через лічені хвилини після старту, і дірки в космічних корблях, які невідомо де беруться.

Тому, дивлячись на успіхи американської космічної галузі і комерційного ракетобудування, у Кремлі істерично намагаються щось пообіцяти своїм громадянам, щоб підтримати їхню віру в непереможність та переконати, що в Росії все не просто добре, а прекрасно, просто ви про це не знаєте.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Так, гендиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін в ефірі головного путінського пропагандиста Соловйова, поважно надуваючи щоки, пообіцяв вже у 2028 році провести "висадку своїх космонавтів" на Місяць та перетворити його на полігон.

От тільки ні Рогозін, ні Соловйов не пояснили, хто лататиме діряві російські ракети по дорозі на Місяць.

″Ми, звичайно, проведемо там висадку своїх космонавтів, коли почнеться випробування нашої надважкої ракети, 2028 рік. Але не для того, щоб підкорювати Місяць, а щоб використовувати його в якості космічного полігону для відпрацювання технологій, які нам знадобляться для роботи по інших небесних тілах″, - заявив Рогозін.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Роскосмос звинуватив Україну у невдалих запусках своїх супутників

Як повідомляв портал Знай.ua, російська ракета замісто того, щоб пронизити космос, знову пробила дно

Також Знай.ua писав, SpaceX разом з NASA відправляють астронавтів на МКС