Народні депутати України зобов'язані подавати електронні декларації про свої доходи. Тому ЗМІ не втомлюються знаходити все нові і нові шокуючі дані про майновий стан слуг народу. Наприклад, парламентарі зберігають 4,9 мільярда гривень (близько 183 мільйонів доларів США) у готівці.

Саме такі дані наведені в електронних деклараціях, повідомляє РБК Україна.

Верховна Рада, фото: Офіс президента
Верховна Рада, фото: Офіс президента

Примітною є не лише сама сума, яка показує, що середні заощадження нардепів куди вищі, ніж у звичайного українця. Цікавий вже сам факт зберігання значної частки майна саме у готівковій формі замість інвестицій, банківських вкладень, дорогоцінних металів, творів мистецтва тощо. На думку окремих експертів, це може свідчити про залученість народних обранців у тіньових економічних операціях. Також це може бути свідченням нелегального надходження грошей, оскільки готівку майже неможливо простежити.

І авжеж, не треба забувати, що в деклараціях вказана лише та готівка, про яку нардепи розповіли добровільно. Залишається лише гадати, які ж реальні заощадження мають ті, хто мав би представляти народ.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чиновники Кличка показали "золоті" декларації, поки кияни виживають на карантині.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко змінив велосипеди на білий рояль за 8 мільйонів, у декларації мера Києва знайшлося багато цікавого.

Також Знай.ua писав, що Депутати "забули" вказати у декларації 8,5 мільярдів: НАБУ почало розслідування.