Відомий український бізнесмен, журналіст, політичний оглядач, і кандидат на місце мера Києва Андрій Пальчевський висловив свою думку про майбутнє українських пенсіонерів. Про це він розповів у студії "Великої вечора" з Діаною Панченко на NewsOne.

В студію надійшов дзвінок від 81-річної мешканки Києва, яка запитала про те, що турбує всіх пенсіонерів в Україні.

"Гідно поваги держава, що визначило старшому поколінню пенсію в два рази нижче прожиткового мінімуму? І гідні поваги всі президенти, які дбаючи, у першу чергу, про особисте збагачення "сприяли зубожінню країни"? Хоч який-то світлячок буде в кінці тунелю?", - запитала жінка.

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

Пальчевський на обидва питання відповів негативно, згадавши про те, що бачив, як живуть пенсіонери за кордоном, - величезна прірва між нашими дідами та тими.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Коротко - обидві відповіді - немає. При радянській пропаганді я був, до речі, молодим, але вже допер, що нас обманюють. Коли говорили - діти наше майбутнє. А я кажу, а як же, - старість наше майбутнє. Ось, як живуть пенсіонери, це і є показник любові до народу. Стоїть бабуся в діамантах і купує в Іспанії (я бачив сам на Новий рік) ногу свинячу, за 500 євро... Крім того, що зберігалося 80% зарплати в якості пенсії, так ще у пенсіонерів були спеціальні знижки. А в Америці я звернув увагу, що в ресторанах дуже багато внучат сидять з дідусями і бабусями. Знаєте, чому? Тому що обслуговувалися безкоштовно люди після 65 років і найголовніше ніхто не перевіряє документів... В деяких країнах, наприклад, до 8 тисяч євро на місяць сплачується за літньої людини, а у нас? У нас навіть люди про це не знають!", - поділився своєю думкою Пальчевський, додавши, що в розвинених країнах, крім гідної пенсії, старих забезпечують ще й безкоштовними ліками.

Крім того, він зазначив, що все сумно і з ситуацією в країні.

"З точки зору молодості розуму, у цих людей (пенсіонерів, - ред.) абсолютно ясний розум і абсолютно ясне обурення - їх не чують, тому що їх списали, як сміття, відпрацював на заводах, в школах, метро і... подачками на склянку гречки викуповують. Ось так виглядає наша пенсія - ред.). Дуже обурююся завжди з приводу наших людей", - резюмував Пальчевський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський розповів, як українців намагаються обдурити за допомогою мови.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський пояснив, чому все так погано.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський заговорив про сміливих планах в політиці.