Група народних депутатів із парламентської фракції "Слуга народу" планують запровадити покарання за шкоду, яку наносять громадянину порушенням таємниці листування і записів конфіденційного характеру.

Відомо, що законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відшкодування шкоди за біль і жаль" зареєстровано у парламенті під номером 3605.

Так, серед авторів документу - депутати фракції "Слуга народу" Галина Третьякова, Олександр Качура, Данило Гетманцев. Про це стало відомо завдяки публікації порталу "УНІАН".

Нардепи "Слуги народу", фото з Facebook
Нардепи "Слуги народу", фото з Facebook

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що на шляху реформування правовідносин у сфері відшкодування моральної шкоди Україна "користується "радянським" визначенням, що, в свою чергу, вимагає реформування".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Автори законопроєкту пропонують змінити підхід до визначення моральної шкоди з урахуванням законодавства країн Європейського Союзу, де шкода, заподіяна особі, визначається не як заподіяння моральної шкоди, а шкода за біль і жаль".

Документом передбачено внести зміни до Цивільного кодексу України. Зокрема, у статті 23 передбачено замінити слова про моральному шкоду на шкоду за біль і жаль.

Також пропонується додати, що повинно бути відшкодування за шкоду, заподіяну почуттям у зв'язку з порушенням таємниці листування і записів конфіденційного характеру, втручанням у приватне життя особи внаслідок несанкціонованої фотозйомки, розголошення відомостей про приватне життя, розголошення недостовірної інформації про особу, а також порушення ділової етики та норм трудового законодавства. Передбачено, що шкода за біль і жаль відшкодовується грошима, іншим майном чи іншим способом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни ризикують потрапити на штраф в 50 тисяч - жарти скінчилися.

Як повідомляв Знай.uа львів'яни можуть потрапити на 17 тисяч, вийшовши з дому у "непристойному" вигляді.

Знай.uа писав, тернополяни ночують під банками, щоб нагодувати голодних дітей.