З'явилася інформація, що український парламент під час літніх канікул не припинятиvt роботу. Народні депутати планують провести близько чотирьох позачергових засідань у цей період, щоб встигнути прийняти ряд законопроеєктів.

Про це стало відомо завдяки заяві нардепа від фракції "Слуга народу" Олександра Качури в ефірі одного з українських телеканалів.

Верховна Рада, фото: Офіс президента
Верховна Рада, фото: Офіс президента

"У нас буде, швидше за все, два позачергові засідання. Одне позачергове засідання відбудеться за вимогою Президента, інше позачергове засідання відбудеться на підставі вимоги народних депутатів. Ми зібрали підписи, про це буде оголошено окремо. Взагалі, домовилися, що під час літнього періоду наша робота не буде зупинятися і ми будемо збиратися у зв'язку з накопиченням необхідних для прийняття законопроєктів, соціальних законопроектів, антикоронавирусних законопроектів - це буде мінімум 3-5 разів за цей ось міжсесійний період", - сказав Олександр Качура.

За його словами, засідання будуть позачерговими, оскільки це єдиний спосіб зібратися в міжсесійний період, згідно з регламентом Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Верховна Рада України, фото YouTube
Верховна Рада України, фото YouTube

"У нас взагалі регламент виписаний під ледачих людей. Ви ж бачите, що понеділок майже вихідний, якщо ми в цей понеділок зберемося. П'ятниця теж неробоча була. Але ми зараз це змінюємо", - додав Олександр Качура.

Він зазначив, що на засіданні комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування вони також прийняли рішення працювати в міжсесійний період у звичайному режимі.

"Збиратися, обробляти законопроєкти. У нас багато питань, які треба вирішити перед місцевими виборами, завершити децентралізацію", - сказав Олександр Качура.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комітет ТЕК Ради одноголосно підтримав законопроєкт Кабміну про скорочення зелених тарифів.

Як повідомляв Знай.uа енергетичне співтовариство ЄС вимагає від Ради прийняти законопроєкт Кабміну про скорочення зелених тарифів до середини липня.

Знай.uа писав, українців звільнятимуть без причини, "слуги народу" вже підготували законопроєкт.