Національний банк не виходив з інтервенціями на міжбанківський валютний ринок протягом останнього тижня, оскільки коливання не були серйозними.

Про це заявив новий голова НБУ Кирило Шевченко під час прес-брифінгу в понеділок, 20 липня, повідомляє Знай.uа.

"Ми не бачимо жодних сьогодні якихось граничних розмірів курсу для того, щоб Нацбанк повинен реагувати на такі коливання. Коливання знаходяться в межах абсолютно нормальних", - пояснив він.

За словами Шевченка, сьогодні тренд спостерігався в бік зміцнення гривні. Він запевнив, що ситуація скоро стабілізується.

"Тому ми не виходили на ринок. Тому що ми не бачили ніяких підстав", - уточнив Шевченко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Раніше стало відомо, що його кандидатуру на посаду голови НБУ висунув сам Володимир Зеленський. На думку президента, Шевченко повинен насичувати економіку емісійною гривнею.

Варто згадати, що у своїй декларації новий голова Національного банку вказав 14 593 792 гривень заробітної плати та інші доходи, дві машини, квартири, а також земельну ділянку в анексованому Криму.

Шевченко і Зеленський, фото з Facebook
Шевченко і Зеленський, фото з Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року – 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.