Колишній нардеп і соратник Петра Порошенка Давид Жванія заявив, що п'ятий президент з командою захопили владу в 2014 через "купівлю" підтримки в Євросоюзі і завдяки обіцянкам вигоди олігархам. Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

"В країні відбувається повзучий реванш – рейтинг Зеленського падає і до влади знову рветься Порошенко і його оточення. Я не можу на це спокійно дивитися, тому я вирішив дати цю прес-конференцію. Попередити громадян України, щоб вони не робили помилку. Розповісти усім, хто такий Порошенко і його оточення. Це злочинне угруповання, яке з самого початку брала участь у Майдані виключно заради захоплення влади і особистого збагачення", - каже Жванія.

Він зізнався, що в 2014 році теж був соратником Порошенко і вони фінансували Майдан, підігрівали протестні настрої в ЗМІ, зірвали мирні ініціативи влади, вели сепаратні переговори з депутатами Партії регіонів, вели переговори з іноземними посольствами.

"В ОЗГ входили Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Кличко. Кожен з яких долучив свою угруповання. Турчинов, наприклад, привів Пашинського і Парубія. Я готовий дати свідчення органам слідства. Безпосередньо я і Клімкін взяв участь у передачі 5 мільйонів євро через посольство України в Німеччині для одного високопоставленого в той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенка в якості кандидата на пост президента України з боку ЄС. Обставини цього готовий надати слідчим органам", - говорить він.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Жванія стверджує, що Порошенко став президентом завдяки консенсусу олігархів. Але разом з цим він взяв певні зобов'язання перед ними, які практично у всьому відпрацював.

"Боротьба з олігархами звелася при Порошенка до боротьби з Коломойським, який не брав участі в угоді. Решта отримали свої корупційні квоти. Посада мера для Кличка була частиною цієї угоди. Порошенко за час перебування у влади отримав корупційним шляхом приблизно 3 мільярди 400 мільйонів доларів. Ці гроші виведені в офшори. Я подавав позов до ОАСК на заборону виїзду з країни колишнім керівникам. Я не відкликав цей позов, як стверджується у фільмі НАБУ. Хоча на мене чинив сильний тиск Порошенко і його оточення, а також Турчинов", - заявив колишній нардеп.

Жванія розповів, що вони тоді боялися розплати і навіть планували втечу з країни.

"Все ще сподіваюся на те, що у президента Зеленського вистачить політичної волі довести до кінця справи Порошенка і його оточення. Порошенко може спробувати балотуватися в мери. До Майдану це була його мрія - він принизливо випрошував у Януковича право балотуватися в мери Києва, був готовий дати хабар за це. Янукович не дозволив і Порошенко не посмів не послухатися", - резюмував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Давид Жванія, людина без Батьківщини.

Як повідомляв Знай. ua, українці масово скаржаться на дзвінки від Порошенка.

Також Знай. ua писав, що Порошенко у чорній масці бачили в Тернополі.