Прес-секретарка українського лідера Юлія Мендель в червні заробила 46,2 тисячі гривень, що своєю чергою є в 1,5 раза більше, аніж отримав сам президент Зеленський за цей час.

Про це йдеться у відповіді Державного управління справами на запит Українських Новин.

"Сума заробітної плати прес-секретаря президента України Юлії Мендель у червні 2020 року становила 46 217 гривень", - сказано в ньому.

Водночас, її червнева зарплата складається з 21 750 гривень посадового окладу, 8 700 гривень надбавки за інтенсивність праці, 15 767 гривень виплат за період службових відряджень і премії.

Мендель та Зеленський, фото з вільних джерел
Мендель та Зеленський, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

З нарахованої суми було виплачено 9 тис. гривень податків і зборів, тому Мендель отримала в червні 37,2 тис. гривень зарплати. У квітні і травні її зарплата була аналогічною. На час карантину працівникам органів влади обмежили зарплату 47,2 тис. гривень.

До встановлення обмеження зарплата Мендель у березні і лютому не перевищувала цю суму, але в січні їй було нараховано більше - 52,5 тис. гривень.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помічниця Зеленського Мендель зізналася, що президент підвищив її батькам зарплату.

Як повідомляв Знай. ua "щаслива і сонячна" Юлія Мендель "загуляла" із Зеленським в Одесі.

Також Знай.uа писав, що помічниця Зеленського Мендель зізналася, що вона любить часто пити.