Варто нагадати нашим читачам, що Запорізький автомобільний завод (ЗАЗ) вже освоїв великовузлове складання Lada Largus, Vesta, Xray та їх Cross-версій. Що стосується Lada 4x4, то позашляховик поки в готовому вигляді постачають з АвтоВАЗу, але на цю модель також чекає локалізація. Так про це пишуть українські ЗМІ. Насправді в Україні все таки збиратимуть російські авто.

Даний факт викликав обурення у деяких українців. Дійшло до того, що громадянин Олег Потупа розмістив петицію на сайті президента з проханням про заборону такого виробництва. Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному сайті Президента України у розділі петиції.

Петиція №22/102390-еп, скріншот: petition.president.gov.ua
Петиція №22/102390-еп, скріншот: petition.president.gov.ua

"Заборонити виробництво автомобілів LADA в Україні! Ми воюємо з Росією за нашу землю, а в підсумку продається земля через яку помирають наші люди і налагоджується виробництво російської марки автомобілів! Що за нісенітниця ?! Не вмієте робити автомобілі — так робіть трактори і автобуси!!! А якщо хочете привернути чиєсь виробництво - так домовляйтеся і просіть на колінах, на які ви хочете поставити народ України, Ілона Маска та його компанію TESLA!", - пише автор петиції Олег Потупа.

Також варто нагадати нашим читачам, що петиція шахтарів про звільнення нардепа від "Слуги народу" Андрія Геруса з посади голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг набрала достатню для розгляду президентом кількість підписів – понад 25 тис. – 15 липня.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Народний депутат від "Батьківщини", голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням створити робочу групу для розгляду петиції шахтарів про звільнення нардепа від "Слуги народу" Андрія Геруса з посади голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленського просять не їздити більше з офіційними візитами, тільки до Путіна.

Як повідомляв Знай.uа у Києві герої парковок оголосили війну евакуаторам.

Знай.uа писав, шахтарі вимагають від Зеленського розглянути петицію про відставку Геруса.