Президент України Володимир Зеленський заявив, що одна з головних цілей на сьогоднішній день – відновлення прав кримськотатарського народу і визнати його корінним в нашій країні. Відповідну заяву опубліковано на сторінці Офісу президента в соціальній мережі Facebook на честь Міжнародного дня корінних народів світу.

В Україні ведеться робота над законодавчим визначенням корінних народів та статусу кримськотатарського народу як...

Geplaatst door Офіс Президента України op Zondag 9 augustus 2020

Зеленський заявив, що зараз уряд веде роботу над змінами до законодавства, щоб визнати кримських татар корінним народом в Україні. Він зазначив, що це питання необхідно було врегулювати вже давно, і в найближчі тижні в цьому питанні буде поставлена крапка. Він вважає, що наступне свято солідарності корінних народів має бути проведено в Бахчисараї.

Також президент зазначив, що після окупації Криму Російською Федерацією, питання визначення статусу кримськотатарського народу стало ще більш гострим. Тому зараз необхідно законодавчо закріпити питання розвитку татарської мови, культури, і збереження самобутності.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, від Зеленського вимагають негайних дій: людям - "карантинні" виплати, а чиновників - на детектори брехні.

Як повідомляв Знай.uа, Харків терпить десятиліття війни між Кернесом і Фельдманом: як починалася " битва титанів".

Знай.ua писав, львів'яни стали на коліна на відремонтованій дорозі і потролили чиновників на всю Україну: "спасибі".