Колишньому в'язню Кремля Олександру Кольченко український суд присудив 40 годин виправних робіт за участь в акції під посольством Білорусі в Києві.

У понеділок, 10 серпня, у Києві під посольством Білорусі на акції солідарності затримали колишнього політв’язня Олександра Кольченка та ще кількох учасників.
Сьогодні Шевченківський районний суд міста Києва призначив Кольченку 40 годин виправних робіт за "дрібне хуліганство", повідомляють "Ґрати".
Кольченко разом із іншими учасниками акції дістали курячі яйця і поліція вирішила, що вони хочуть закидати ними посольство. Потім виникла штовханина, після якої Кольченка та ще чотирьох активістів затримали.

Поліцейський у рапорті зазначив, що на акції біля посольства Кольченко "намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурно, на зауваження не реагував".
Сам колишній політв’язень свою вину не визнав.
"Дивно, це якийсь сюрреалізм. Мені учора у відділку сказали, що я не затриманий, але мене не відпустили і не віддавали документи. І зараз суддя сказала, що суд відкритий, але не допустили жодного журналіста і свідка", — сказав Кольченко після засідання.
Олександр Кольченко майже 5 років перебував у російських в’язницях. Його заарештували в Криму і засудили за участь у "терористичній організації" до 10 років ув’язнення разом із Олегом Сенцовим. Він повернувся в Україну 7 вересня 2019 року у рамках обміну полоненими.
Олег Сенцов прокоментував рішення суду щодо Кольченка. Його вкрай обурило ставлення влади до колишнього в'язна Кремля, якого вдалось вирвати з лап Путіна.
"Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі? Відкритий суд, на який не пустили нікого з преси. Міліцейські (це не помилка друку) лживі протоколи, які не відповідають дійсності, зафіксованій на відео. Суддя, яка ідентифікувала Сашка та точно знала кому виносе вирок. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за злістну непокору співробітникам міліції (це знов не помилка друку)", - обурюється Сенцов.

Засідання проходило у кабінеті судді. Після засідання Кольченко повідомив журналістам, що адвокатка просила викликати свідків, але суддя відмовила.

На думку Сенцова, "гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається".

Він переконаний, що це "проросійська та єкс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів".

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Сенцов завив: "Вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння!".

Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі...

Geplaatst door Oleg Sentsov op Dinsdag 11 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, конкурентка Лукашенка Тихановська в "вигнанні" звернулася до білорусів

Як повідомляв портал Знай.ua, постраждалі на протестах розповіли про пережите в Мінську: "Влаштували Північну Корею"

Також Знай.ua писав, у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників