За підсумками опитування Центру Разумкова і SOCIS, чисельність українців готових зараз голосувати за чинного президента становить 33,4%. У квітні їх було на 12% більше. А ось рейтинг Порошенко підріс в порівнянні з квітнем на 5% - за нього готові проголосувати 17,8% респондентів. На третьому місці Юрій Бойко - 15,7%.

Читайте Знай в Google News!

У той же час зріс рейтинг опонента Зеленського на президентських виборах - п'ятого президента Петра Порошенка. Так, зараз за нього готові віддати голоси 17,8% респондентів. Згідно з липневим опитуванням, таких було 15,3%. У квітні в підтримку Порошенко висловилися 12,8% респондентів. Про це свідчать дані на сайті Центру Разумкова.

На третьому місці за рівнем підтримки розташовується Юрій Бойко з рейтингом 15,7% (в минулому опитуванні було 17,2%).

Рейтинг, скріншот: Центр Разумкова
Рейтинг, скріншот: Центр Разумкова

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Юлія Тимошенко набирає зараз 8,8% голосів опитаних (на початку липня було 7,8%).

Якби другий тур президентських виборів за участю Зеленського і Порошенко проводився зараз, то серед тих, хто визначився і піде голосувати, Зеленського підтримали б 68,4% респондентів, а Порошенко - 31,6%.

З початку минулого місяця ці показники змінилися. Так, за Зеленського тоді готові були проголосувати в другому турі 71,5% опитаних, а за Порошенка - 28,5%.

Варто відзначити, що в першому турі президентських виборів 2019 року Зеленський набрав 30,24% голосів виборців, а Порошенко - 15,95%. У другому турі за Зеленського проголосували 73,22% українців, а за Порошенко 24,45%.

Дослідження велося в період з 21 по 28 липня 2020 року методом стандартизованого інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Підсумки репрезентують доросле населення України в цілому (старше 18 років) без урахування непідконтрольних територій АР Крим, частини Донецької і Луганської областей за такими ознаками, як вік, стать, тип поселення (місто / село) і поділ країни на області. Всього опитано 4 тис. Респондентів у віці старше 18 років.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Медведчук: Слідом за промисловістю в Україні спостерігається падіння і в сільському господарстві.

Як повідомляв "Знай.uа", весілля українців відправила в червону зону цілий район — міністр Степанов попередив про небезпеку банкетів.

Знай.uа писав, що Сергій Шахов показав, як Зеленському замилюють очі і грабують Донбас.