Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко висловилася щодо ситуації з виборами у Білорусі.

Відповідний допис з'явився на її офіційній сторінці у Facebook.

Політик закликала Білорусь до проведення нових демократичних виборів та засудила порушення прав протестантів. На думку Тимошенко, накалювання протистояння не є виходом для країни.

Фото: Facebook

"Отже, в Білорусі оголосили офіційні результати виборів. Очевидно, що ці результати не відповідають настроям суспільства. Адже ми бачимо протести не тільки у столиці, а по всіх містах, на всіх підприємствах країни.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У ситуації такої гострої напруженості єдино вірним рішенням було б оголошення нових виборів з гарантією вільної участі усіх кандидатів, обранням незалежної ЦВК та потужною спостережною місією від світових демократичних інституцій.

Точно не є виходом подальша ескалація протистояння, застосування сили до протестантів, арешти, звільнення і залякування.

"Батьківщина" як політична сила, яка була безпосереднім учасником обох Майданів в Україні, засуджує брутальне порушення прав мирних громадян, журналістів, лікарів, яке нині спостерігає весь світ."

"Ми сподіваємося на здоровий глузд усіх учасників протистояння. Жыве Беларусь!" - закінчила свій допис Тимошенко.


Нагадаємо, що Лукашенко зібрався бігти за допомогою до Путіна: "Нас заколисувати не треба...".

Як повідомляв портал "Знай.ua", противник Лукашенка Цепкало вважає війну в Україні "громадянською".

Також "Знай.ua" писав, що Лукашенко забарикадувався в Білорусі і нікого не впускає, але... готовий до діалогу.