Україна відзначає День державного прапора - це свято повністю присвячено одному з державних символів країни. Щорічно його відзначають 23 серпня.

Читайте Знай в Google News!

Свято встановлено "на честь багатовікової історії української державотворчості, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України", згідно з указом президента Леоніда Кучми від 23 серпня 2004 року. З'явилися привітання від команди чинного президента Володимира Зеленського. Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Команда Зеленського".

Привітання із Днем прапора України 2020: листівки, скрін - YouTube
Привітання із Днем прапора України 2020: листівки, скрін - YouTube

"Свободу, незламність і гідність. Ось що символізують кольори українського державного прапора, кольори української душі. "Сьогодні ми робимо все, щоб на нашій землі настав довгоочікуваний мир. Щоб український прапор майорів і на Донбасі, і в Криму. Щоб під цим прапором наша Україна жила і процвітала ще не одну тисячу років", - підкреслив Президент Володимир Зеленський, вітаючи країну з Днем державного прапора разом з відомими українцями. Він також закликав співгромадян ділитися історіями про наш прапор в інтернеті, розповісти своїм дітям, що той означає, або вивішувати прапори зі своїх вікон. Святкуємо разом!", - пишуть автори публікації.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Варто також нагадати нашим читачам, що президент України Володимир Зеленський вважає, що швидке підвищення мінімальної зарплати є небезпечним для української економіки. Однак глава держави націлений разом з урядом і НБУ все ж підвищити "мінімалку" принаймні до 6,5 тисяч гривень. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу Україна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Зеленський доручив мир на Донбасі прихильнику анексії Криму Фокіну.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський заговорив про мир на Донбасі та українських героїв.

Знай.uа писав, Зеленський "умотав" Мендель своїм туром по Україні, прес-секретар в шоці.