У суботу 12 вересня у Мінську стартувала чергова протестна акція, яка отримала вже традиційну форму жіночого маршу. Колони мітингарок зустріли правоохоронці, частину учасниць ходи затримали.

Читайте Знай в Google News!

Про події у центрі Мінську розповідає видання TUT.by.

Спочатку біля Мінської ратуші зібралося кілька сотень жінок. Однак кількість учасниць швидко зростала і вже складала біля тисячі, коли міліція почала затримання.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За інформацією очевидців, деякі жінки намагалися блокувати мікроавтобуси із затриманими, зривати балаклави з силовиків, а також вставали в зчіпки, щоб захистити учасників маршу від затримань.

Пізніше на іншій стороні від Ратуші з'явилася ще одна жіноча колона. До неї приєдналися дівчата, які залишилися на площі Свободи після затримання. Прокричавши "Свободу" і "Ганьба", учасниці акції попрямували в сторону Немиги. Згодом обидві колони об'єдналися.

У правоохоронців факти затримань офіційно підтвердили.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що соратницю Світлани Тихановської Марію Колесникову, ймовірно, викрали у Мінську. Про це повідомили білоруські ЗМІ.