Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на відкритті нової законодавчої сесії турецького парламенту зробив розлогу промову, одним з пунктів якої було питання палестинців та їхніх прав. Більше того, президент чітко артикулював, що Єрусалим - турецьке місто, а тому турки не мають права не дбати про нього і про його жителів, палестинців.

Читайте Знай в Google News!

Цю промову офіційно відмовилося коментувати Міністерство закордонних справ Ізраїлю.

Ердоган сказав наступне: "У цьому місті, яке нам довелося покинути в сльозах під час Першої світової війни, до цих пір можна зустріти сліди османського опору. Отже, Єрусалим - це наше місто, місто від нас", а тому "Питання Єрусалима для нас – не звичайна геополітична проблема. Перш за все, нинішній зовнішній вигляд Старого міста, який є серцем Єрусалиму, був побудований Сулейманом Пишним, з його стінами, базаром і безліччю будівель. Наші предки століттями виявляли повагу, високо цінували це місто".

Ердоган
Ердоган

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент Туреччини говорив про важливі дати, історичних постатей та події, які визначили сучасне обличчя Єрусалиму, і в цьому наративі місце було лише мусульман.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, стало відомо, коли відбудеться "перше побачення" Путіна і Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія хоче перейменувати Крим

Також Знай.ua писав, колишній радник Путіна попередив Зеленського про небезпеку Мінських угод