Мінські угоди по "формулі Штайнмайєра" можуть заблокувати всі руху України в бік Європи, ЄС, НАТО. Про це повідомив російський економіст і колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов в інтерв'ю Ukrlife, передає Хвиля.

Російський економіст вважає, що Мінські угоди – це "експрес формула ліквідації суверенітету України". Саме тому Україні необхідно в першу чергу "поховати формулу Штайнмайер і Мінський протокол".

"Путін брав активну участь у їх створенні, у підписанні, виведенні цих протоколів на міжнародний рівень для включення їх в ОБСЄ…, тому що Володимир Путін вважає це виключно важливим документом. Тому що цей документ дозволяє Путіну руйнувати Україну", - зазначив Ілларіонов.

Експерт підкреслює, що це дозволяє президенту РФ виступати в боротьбі проти суверенної незалежної України "не одним агресором, яким він є, але ще взяти собі на борт в якості союзників зарубіжних лідерів: канцлера Німеччини, президента Франції, рада безпеки ООН і, так звану міжнародну відповідальність".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Ілларіонов пояснив, що Путіну не вдалося впоратися з Україною самому і з цієї причини він намагається реалізувати свій план ліквідації незалежної України за допомогою союзників.

"Разом тиснути на Україну, позбавляти її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, позбавляти її стратегічного європейського західного вибору набагато легше спільно, а не індивідуально. Він думав, що зможе зробити це сам. Йому це не вдалося. Тому він шукає в цій справі союзників. Він знайшов цих союзників в особі європейських лідерів, в особі міжнародних організацій", - пояснив він.

Нагадаємо, Путін виставив Зеленському три "залізні" умови для зустрічі в Парижі.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського назвали головна умова повернення Донбасу.

Також Знай. ua писав, що на Зеленського тиснуть "люди Путіна", все через "плану Штайнмайера".