Пенсійне забезпечення в Україні завжди було однією з найголовніших проблем в нашій країні. Рівень пенсій в нашій країні дуже низький, хоч уряд і приймає законопроекти про підвищення мінімальних пенсій, але тим не менш, багато пенсіонерів все одно змушені користуватися субсидіями на комуналку – грошей вистачає максимум на їжу і ліки. Однак незабаром пенсії можуть зникнути з життя українців.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на виступі перед студентами університету "Львівська політехніка". Ситуація з пенсіями, за його словами, буде погіршуватися з кожним роком, а через 15 років Україна і зовсім не зможе виплачувати пенсії. Причина полягає в демографічній ситуації, яка погіршується з кожним роком.

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Шмигаль зазначив, що населення України стрімко старіє, і за прогнозами вже через 15 років співвідношення працюючих людей до пенсіонерів складе 1 до 2. Таким чином, податків і пенсійних відрахувань українців вже не вистачить, щоб забезпечити стабільну виплату пенсій. Збільшити кількість працюючих людей в два рази неможливо, тому через 15 років Україна просто не зможе виплачувати пенсії.

Нагадаємо, нещодавно була названий зарплата мера Києва Віталія Кличка.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А пересічним українцям прем'єр-міністр Шмигаль пообіцявши істотне зростання зарплат.

Також Знай.uа писав, що члени уряду продовжують боротьбу за свої позамежні зарплати.