З'явилася інформація про позов мера Черкас Анатолія Бондаренка до Президента Володимира Зеленського після того, як глава держави назвав його бандитом. Так, Печерський районний суд української столиці не задовольнив позов. Суддя оцінив різке висловлювання президента як особисту і суб'єктивну думку.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки рішенню суду, яке вже знаходиться в розпорядженні українських журналістів.

Анатолій Бондаренко, скріншот: YouTube
Анатолій Бондаренко, скріншот: YouTube

Суд зазначив, що, враховуючи положення українського законодавства, а також практику Європейського суду з прав людини, позиція національних судів при розгляді таких справ полягає в необхідності відмови в задоволенні позову про захист честі, гідності, ділової репутації при застосуванні таких висловлювань, як "організована банда", "організований бандит", "організована банда при владі", "відморозки", "крадуть, зламують" та ін.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Zik.ua
Володимир Зеленський, фото: Zik.ua

Виходячи з вище сказаного суд дійшов висновку, що висловлювання Зеленського не містять завідомо неправдивої інформації і надмірності оціночних суджень, а також підстави кваліфікувати його слова, як представлені в грубій, принизливій або непристойній формі, оскільки оспорювані фрази президента висловлюють його особисте, суб'єктивне ставлення до:

- можливості мати ділові, дружні чи інші відносини ("я за один стіл з такими бандитами не сяду") з посадовою особою, яка, на думку глави держави, неналежним чином виконує свої обов'язки, як наслідок звідси і критична оцінка президента діяльності Бондаренка;

- забезпеченню народовладдя, як умови лібералізації країни, навіть коли електорат обирає на публічну посаду людину з неналежними, на особисте переконання президента, для цього якостями ("будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете").

"Відмовити в задоволенні позову Бондаренка до Президента України Зеленського Про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення компенсації моральної шкоди в повному обсязі (мер оцінив моральну шкоду в одну гривню)", – йдеться в рішенні суду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, АМКУ виявив мільярдні махінації компанії Пінчука на тендерах Укрзалізниці.

Як повідомляв Знай.uа, Трамп пішов на експериментальне лікування китайської хвороби перед виборами: "Люди так себе не відчувають".

Знай.uа писав, жодних тостів: ЦВК може заборонити українським партіям "мелодійні гасла".