Юлія Тимошенко заявила, що Європа попереджає Зеленського про "несприятливі, глибокі та довгострокові наслідки" у випадку розпуску ним Конституційного Суду.

Група держав по боротьбі з корупцією (GRECO) і Венеціанська комісія у своєму листі на ім'я спікера ВРУ Дмитра Разумкова, попереджають президента України Володимира Зеленського про "несприятливі, глибокі та довгострокові наслідки" у разі розпуску ним КС України. У цьому впевнена лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки публікації Юлії Тимошенко в мережі Facebook.

Публікація Юлії Тимошенко, скріншот: Facebook
Публікація Юлії Тимошенко, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Публікація Юлії Тимошенко, скріншот: Facebook
Публікація Юлії Тимошенко, скріншот: Facebook

"Ми дожили до того, що законопроєкт президента Зеленського про знищення Конституційного Суду виявився настільки шоковим, що на нього в терміновому порядку відреагували два головні інститути Ради Європи, що відповідають за питання антикорупції і верховенства права. GRECO і Венеціанська комісія в спільній заяві назвали президентський законопроєкт №4288, яким глава держави планує розпустити Конституційний Суд України, "кричущим порушенням Конституції і фундаментального принципу верховенства права", і закликали Верховну Раду не підтримувати його. Така заява - це принизливий сором для президента, а це значить і принизливий сором для держави", - написала Тимошенко на своїй офіційній сторінці в мережі Facebook.

Юлія Тимошенко, скріншот
Юлія Тимошенко, скріншот

На думку Тимошенко така оперативна реакція європейських правових інститутів на конституційну кризу в Україні є чітким сигналом для президента Зеленського про неможливість розпуску КСУ.

"Європа попереджає президента про "несприятливі, глибокі та довгострокові наслідки" у випадку грубого розгону ним Конституційного Суду. Президента України закликають прийти і знайти альтернативний спосіб вирішення колізії, що виникла після юридично цілком обґрунтованого рішення КСУ. Альтернативний спосіб, не знищує основи української державності і не порушує демократичних цінностей цивілізованого світу", - підсумувала Тимошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, прес-секретар Зеленського Мендель одяглася і замахала кулаками.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко закликав Зеленського до відповіді: "Продовжуєте руйнувати".

Знай.uа писав, Гройсман блиснув розумом і попустив Зеленського зі Шмигалем: "Не чекаємо дива...".