Очікування відпустки і сам процес відпочинку - це радості життя. А от повернутися на роботу після відпочинку буває дуже складно. Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун опублікувала на своїй сторінці в Facebook корисні рекомендації від психолога-психотерапевта про те, як пережити переломний момент — вихід з відпустки на роботу. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Харчуйся правильно

За дослідженнями, на відпочинку ми зазвичай дозволяємо собі більше шкідливих продуктів, отже, система травлення вимагає відновлення. Після відпустки потрібно постаратися повернути в свій раціон корисні продукти.

Висипайся

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Заплануй час так, щоб перед роботою або навчанням поспати не менше 7-8 годин. Прокидайся трохи раніше, щоб без поспіху налаштуватися на трудовий день і неспішно зібратися.

Відсторонюйся від стресу

Знаходь час, щоб відсторонитися від джерел стресу і бути наодинці з собою або спілкуйся тільки з приємними для себе людьми.

Побудь неробою

Не переживай, якщо робочі плани поки що розбиваються в пух і прах. Почни планувати відпочинок, а вже потім перейди до роботи.

Рухайся

Якщо ти багато сидиш — надолужуй активність в інший час. Легка розминка вранці — прекрасний початок дня. Не піднімайся на ліфті, вибирай сходи, більше ходи пішки різними маршрутами.

Не берись за складні завдання

По можливості не відразу берися за складні завдання. Починай з легких справ, рівень працездатності зростає по міру збільшення навантаження.

Не забувай про перервах

Намагайся робити перерви кожні 2-3 години хоча б по 10-15 хвилин в процесі робочого або навчального дня. Як раз в цей час можна трохи розім'ятися.

Побалуй себе

Побалуй себе після роботи або навчання тим, що приносить тобі задоволення . Це може бути приємна прогулянка, шоппінг, відвідування театру або похід у кіно.

Нагадаємо, людей з підозрою на інсульт потрібно терміново госпіталізувати, і ні в якому разі не чекати, поки симптоми пройдуть самі.

Як повідомляв Знай.ua, японські вчені з'ясували, що занадто короткий і занадто довгий сон підвищує ризик розвитку деменції і передчасної смерті у людей старше 60 років.

Також Знай.ua писав, що категорично не можна робити перед сном.