Багатьом батькам знайома ситуація хвилювання через появу в родині другої дитини і реакції на цю подію першої.

Реакцію на цю подію можна згладити, якщо піднести її для первістка, як безумовно радісну подію.

Що потрібно зробити, щоб процес прийняття другої дитини пройшов легше?

Розмовляйте

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Розкажіть дитині про свою вагітність, перш ніж він дізнається це від когось іншого. Діти дуже цікаві, тому ваша дитина обов'язково запитає вас, як дитина з'являється на світ. Не потрібно вдаватися в найдрібніші деталі, досить просто сказати, що дитина з'являється з живота мами.

Активно готуйте первістка

Якомога частіше говоріть з первістком про дітей. Читайте йому книги про новонароджених, однак пам'ятайте, що такі книги мають відповідати віку дитини. Заохочуйте, щоб він ділився з вами своїми тривогами і сумнівами.

Визнавайте емоції дитини

Будьте готові до того, що дитина не обов'язково зрадіє новини про вашу вагітності. Дитина може не сприйняти цю новину. І це нормально, адже тепер він перестає бути центром уваги для батьків. Визнайте емоції дитини, не нехтуйте ними. Поява молодшого брата або сестри може стати для дитини емоційним потрясінням, особливо якщо йому менше п'яти років. Тому не впадайте в паніку, якщо дитина негативно поставиться до такої новини.

"Як мала дитина"

Часто трапляється так, що після народження другої дитини старший повертається на більш ранню стадію розвитку. Він може вести себе як маленька дитина, просити погодувати чи взяти на руки, вередувати без причини тощо. Не варто турбуватися, це цілком нормально. Старша дитина так реагує на те, що тепер вся увага батьків переключилася на молодшого. Не сваріть дитину за те, що він веде себе як маленький. Все, що йому потрібно - трохи більше уваги і обійми.

Познайомити найпершим

Старша дитина має обов'язково побачити новонародженого першим з членів сім'ї, після батьків. Коли він зустрінеться очима з ним, він буде реагувати більш природно, якщо навколо не буде багато людей. Цей момент може викликати у дитини бурхливі емоції, тому будьте готові підтримати його.

Нагадаємо, є ряд чарівних фраз, які допоможуть вам встановити і зберегти довірливі стосунки і з малюками, і з підлітками. Читай про це в матеріалі Clutch.

Як повідомляв Znaj.ua, більшість жінок, які не відчувають задоволення від сексуальної/еротичної близькості з чоловіком, мають набір специфічних уявлень про себе та/або про близькість. Про це пише психотерапевт Марія Довгих, передає НВ.

Також Znaj.ua писав про те, що супермоделі не можуть виглядати погано, адже бути завжди на висоті - це частина їх роботи. Читайте в матеріалі Clutch про те, як їм вдається виглядати чудово навіть без макіяжу.