Збільшення ваги зазвичай говорить тільки про одне - людина надто багато їсть. Лікарі і вчені з цим згодні, але штучний інтелект вважає зовсім по-іншому. Детальніше про це читайте в матеріалі Clutch.

Проблема ожиріння незабаром може зрушити з мертвої точки. Американські вчені запитали у штучного інтелекту, що є основною причиною появи зайвих кілограмів у людей, і отримали несподівану відповідь. На думку ШІ основна причина ожиріння - це помилки у забудові міських кварталів.

Здивовані? Штучний інтелект, після навчання експертами, може вказувати райони, жителі яких найбільш схильні до набору зайвих кілограмів. Ґрунтуючись на даних більш, ніж 150 тисяч знімків Google Maps, ШІ пов'язав відсоток страждаючих від зайвої ваги з особливостями планування району та помилками у розвитку міських систем.

Над реалізацією завдання працювали 2 нейромережі. Перша виявила головні особливості районів проживання, що дозволило визначити відмінні риси районів: зеленим кольором були позначені дерева, сірим — дороги, а червоним — житлові будинки та інші будівлі. Друга нейромережа сигналізувала про зв'язки між конфігурацією "розмальованих" районів і показниками ожиріння серед людей, які проживають у даній місцевості. Були проаналізовані такі міста США, як Лос-Анджелес, Мемфіс, Сан-Антоніо і Сіетл.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Отримані результати дослідження при грамотному застосуванні дозволять не лише краще піклуватися про здоров'я людей, але і дадуть орієнтири представникам бізнесу, як планувати інфраструктуру своїх мереж для користі суспільства, наприклад, розміщуючи магазини здорових продуктів там, де це потрібно. Проектувальники кварталів, у свою чергу, зможуть заздалегідь продумати посадку рослин.

Нагадаємо, їжте на здоров'я: дієтологи склали список найкорисніших продуктів

Як раніше повідомляв Знай.ua, вітамінний вибух: топ найбільш корисних овочів і фруктів вересня.

Також Знай.ua писав, Супрун пояснила, що чекає вегетаріанців в майбутньому.