Співробітники Коннектикутського університету в США розробили плату для впливу на комах завдяки електростимуляції їх вусиків.

таракан


Американські інженери створили пристрій для управління мадагаскарськими шиплячими тарганами, які представляють інтерес для науки. Вони розробили мікросхему з пам'яттю, чіпсетом, Bluetooth-передавачем для отримання сигналів і передачі даних про рухи комахи.
Пристрій оснащений спеціальним мініатюрним приладом для вимірювання напруги і температури навколишнього середовища і самої комахи.

Плата працює з джереда енергії, що надходить від літієвої живильної батареї.
Дослідники провели експеримент на шиплячому таргані, що живе на Мадагаскарі. Вони прикріпили два електроди до його вусиків. У результаті впливу комаха подумала, що натрапила на перешкоду і почала переміщатися в інший бік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При стимуляції правим електродом жук рухається вліво і навпаки. Інженери збираються створити пристрої, що керують тарганами у автоматичному режимі. У 2016 році вчені підключали електроди до лапок жуків. Під впливом струму у них змінювалася хода і швидкість руху.


Нагадаємо, на першому місці в ТОПі небезпечних комах виявилися шершні, тобто величезні оси. Рій шершнів напав на жителів Дніпра, одна людина померла на місці.

В один ряд з шершнями експерти ставлять звичайних ос і бджіл.


Їхні укуси становлять небезпеку для здоров'я, каже ентомолог Олексій Куценко. Тому з такими комахами потрібно поводитися дуже обережно.

Як прокоментував Куценко: "Якщо на руку або на ногу сів шершень, оса або бджола, ні в якому разі не потрібно його вбивати. Тому що тут же у вас залишиться жало, і нічого доброго з цього не буде - набряк гарантований".


Як повідомляв раніше Знай.ua, практично кожен з нас чогось боїться, іноді навіть несвідомо. Найчастіше страхи пов'язані з дитячими переживаннями, або ж у зрілому віці сильний стрес залишив незабутнє враження.

Знаменитості в цьому плані не є винятком. Петро I і Йосип Сталін управляли величезною країною, поети збирали величезні аудиторії слухачів, проте від своїх нав'язливих фобій позбутися їм не вдалося.


Також Знай.ua писав про те, що днями українські ЗМІ показали жахливий стан студентських гуртожитків в національному університеті культури і мистецтв.