Астрономи за допомогою радіотелескопу National Science Foundation змогли зафіксувати небезпечний джет, тобто тонкий струмінь гамма-випромінювань, який утворився після злиття двох нейронних зірок. Це сталося в серпні 2017 року.

Подія отримала назву GW170817 і вона унікальна тим, що стала першою в історії, при якій були виявлені відразу як гравітаційні хвилі, так і електромагнітні хвилі, які містять гамма-промені, рентгенівські промені, видиме світло та радіохвилі. Тобто це був потужний вселенський феєрверк.

Після цього радіоінтерферометр Very Long Baseline Array (VLBA) зафіксував щось дуже дивне: після злиття зірок вчені виявили область, яка генерує радіовипромінювання і переміщалася настільки швидко, що її можна було пояснити джетом – надшвидкої струменем плазми.

На даний момент цей незвичайний джет мчить у напрямку до Землі зі швидкістю дуже близькою до швидкості світла (приблизно 97% від світловою).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Небезпека полягає в тому, що якщо такий джет наблизиться до Землі, то вб'є близько 95% всіх живих істот на планеті. Вчені припускають, що Масове пермське вимирання сталося 250 мільйонів років тому, відбулося саме з цієї причини.

Втішає лише той факт, що струмінь знаходиться на відстані 130 мільйонів світлових років, а значить гамма-випромінювання досягне нашої планети дуже нескоро.

Нагадаємо, планета-вбивця Нібіру рухається на Землю, можлива катастрофа. Нібіру помітили в різних куточках світу.

Як повідомляв "Знай. ua", це неминуче: найбільший айсберг Антарктиди знищить людство. Айсберг А-68 відколовся влітку 2017 року.

"Знай. ua" писав, що не залишилося жодної надії на порятунок: прогноз вчених зупиняє кров у жилах. вся справа в гравітаційних хвилях, які дуже активно працюють.