26 вересня у віці 73 років помер великий український кінорежисер і оператор Олександр Коваль. Про це на особистій сторінці в Facebook повідомив український кінокритик і сценарист Сергій Тримбач.

Як стало відомо, Олександр Іванович довго хворів і боровся до кінця. всім буде не вистачати великого людини, яка змінила життя українського кінематографа.

Олександр Коваль починав свою кар'єру з роботи кіномеханіка в рідному селі Жердовій Київської області. Під час однієї з поїздок у Київ майбутній режисер потрапив у студію хронікально-документальних фільмів "Укркінохроніка".

Там Коваль і почав працювати спочатку освітлювачем, пізніше асистентом, а потім поступив у ВДІК, де пройшов навчання у Романа Кармена. Багато років після цього він пропрацював на "Укркинохронике" оператором, режисером і навіть директором кіностудії. За час кар'єри Коваль доклав руку до створення понад 80 фільмів, у тому числі і таких картин, як "Шлях до тунелю", "Меланчине весілля", "Відкрий себе", "Ой, горе, це ж гості до мене", "Притулок", "Дім. Рідна земля", "Заповіт Йосипа Сліпого", "Терновий вінок" та інших.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Олександр Коваль був удостоєний ряду нагород у рамках різних кінофестивалів, у тому числі і Національної премії імені Тараса Шевченка, Державної премії імені Олександра Довженка.

Земля пухом великому педагогу і професіоналу своєї справи. Україні не вистачає таких людей - він був піонером кінематографії, він був першопрохідцем у кіносправі, всі його заслуги - це навчальний матеріал для нащадків. Таких професіоналів мало, він зробив все і навіть більше для України, для людей, для освіти!

"Знай.ua" повідомив: легендарний хіт Вакарчука перетворився на гімн захисників: неможливо дивитися без сліз, мурашки по шкірі. Бої під Дебальцеве вважаються одними з найбільш кривавих і одночасно – важливих сторінок історії наших героїв. Більше страждань і жертв принесла хіба що 242-денна оборона Донецького аеропорту….

"Знай.ua" на своїх сторінках пише: Джим Керрі розповів про дивну інтимі у своєму житті. Голлівудський актор Джим Керрі нещодавно розповів про те, що знявся в серіалі "Жартую" в дуже незвичайній сексуальній сцені.