Теплі деньки вже позаду. Час захистити свій автомобіль від майбутніх негараздів. Простий спосіб, як зберегти кузов в несприятливий сезон доступний кожному – воскова поліроль запобігає будь-якій загрозі. Передає Авто24.

Через заморозки, вологу виникають корозії, роздутості фарби, відшарування лаку. Не кажучи вже про банальні ознаках старіння – потускніння, потертості, помутніння.

Лакофарбове покриття, якому довірено захищати кузов автомобіля з зовнішньої сторони - всього-навсього шар полімеру товщиною в кращому випадку 0,15 міліметра.

Перші кілька років ця тонка плівка справляється з поставленим завданням, потім починається неминучий процес руйнування: тріщини, сколи, подряпини, глибокі потертості.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Але більшість таких пошкоджень покриття отримує взимку, коли проморожену машину б'є жорстким снігом завірюха, відлига грубим наждаком сповзає крижана кірка, а на трасі шліфує пісок та уламки льоду.

Вода, замерзаючи в мікротріщинах, розриває краю і збільшує їх. Соляний розчин довершує справу: пробравшись через скол або тріщину в лаку і фарби прямо до металу, сіль тут же провокує корозію.

Є безліч способів відсунути момент капітального ремонту кузова:

- нанесення шару “рідкого скла” (від 2000 – 3000 грн.);

- обклеювання найбільш уразливих місць або всієї машини захисною полімерною плівкою (від 6000 грн.);

Але найкращий спосіб перевірений роками нанесення захисної поліролі, так званого твердого воску. І витрати будуть не так бити по кишені ( від 150 грн.).

Воскові пасти продаються в кожному автомагазині і його захисної дії вистачає на всю зиму. Віск закриває волозі шлях до металу кузова.

Краще всього полірувати м'якою тканиною або спеціальною губкою. Також знадобиться майданчик з неяскравим сонцем або закритий бокс, машина не повинна бути гарячою, а температура повітря навколо неї – не нижче 10 градусів. Перед тим як наносити віск, авто слід помити й висушити.

Для того, щоб перевірити наскільки правильно ви ненесли віск досить полити на автомобіль воду. Великі краплі води, без затримки скачуються по поверхні машини будуть говорити про те, що ви все зробили правильно.

Цікавий факт, що після нанесення воску, автомобіль буде чіпляти менше пилу і бруду, відповідно і мити машину доведеться рідше.

Нагадаємо, ці поради врятують ваше авто від угону.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ці китайські штуковини зроблять життя автомобілістів простіше.

Також "Знай.uа" писав, стало відомо, як пройшов перший день нових правил паркування в Києві.