Новозеландський хижий голуб відомий у всьому світі своїм пристрастям до перебродивших плодів, які викликають стан сп'яніння.

Наївшись таких фруктів, голуби часто падають з дерев в стані алкогольного сп'яніння, передають ЗМІ із посиланням на BBC.

У зв'язку із шаленою популярністю цього птаха у Новій Зеландії голуба визнали птахом року, повідомили організатори конкурсу.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Конкурс проходив за підтримки актора Стівена Фрая і коміка Білла Бейлі, у однієї з птахів-учасниць навіть був профіль у додатку для знайомств Tinder.

"У цих птахів репутація великих і незграбних, вони схожі на клоунів", - розповіла Меган Хубшер, член організації захисників тварин "Forest & Bird".

Голуби люблять фрукти, які в певний момент перестигають і у них починається процес бродіння. Від цих плодів голуби п'яніють.

"Є дуже багато відео з п'яними керера, які ще й поводяться комічно, - посміхається Хубшер. - У цьому частина їх чарівності, вони дуже симпатичні птиці".

Знаменитості активно висловлювалися про свої симпатії. Стівен Фрай підтримав совиного папугу (какапо) - в природі залишилося всього 150 особин, а Білл Бейлі виступив за безкрилу султанку (такахе).

Ще у одного виду птахів - чорного ходулочника - з'явився профіль в додатку для знайомств Tinder. Ходулочника запросили на 500 побачень. На жаль, відомо лише про 123 особин чорного ходулочника, всі вони проживають на Південному острові.

За словами члена природоохоронної організації Меган Хубшер, кампанія за захист новозеландських птахів шириться, з кожним роком увага до неї в світі зростає. У Новій Зеландії - особливе ставлення до птахів, вважає Хубшер. Національним символом є птах ківі, в країні вважають, що відчуття і розуміння того, що природа країни унікальна - це частина національної самосвідомості.


Нагадаємо, Міжнародна група орнітологів знайшла в Еквадорі унікальний вид колібрі.


Як писав раніше Знай.ua, терапевти в Шотландії пацієнтам з хронічними захворюваннями почали прописувати прогулянки, медитацію і спостереження за птахами (бердвотчинг).


Також Знай.ua писав про те, що кумедний випадок стався в Лондоні: папуга обматюкав пожежних, які приїхали його рятувати, причому він це зробив трьома мовами - англійською, турецькою та грецькою.