Дослідження вчених переконливо свідчать, що обійми є надзвичайно корисними для здоров'я людини, адже під час тактильного контакту відбувається вироблення так званих "гормонів щастя".

Про це пише The Time.

Однак якщо людині не подобається, коли її обіймають, світ може стати для неї справжнім випробуванням – ніколи не знаєш, коли хтось при зустрічі відкриє свої обійми.

Дії у цьому випадку обмежені: людина може незграбно ухилитися від обіймів, простягнути руку для рукостискання або ж підкоритися проти своєї волі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Деякі люди часто обійматися, тоді як інші відчувають до цього заняття неприховану відразу.

Експерти переконані, що це може бути пов'язано з вихованням.

"Наша тенденція фізично торкатися одне одного – не важливо, обійми це, плескання по спині чи тримання за руки – часто є наслідком раннього досвіду з дитинства", – розповідає професорка з Північного університету штату Іллінойс Сюзанна Деггес-Вайт.

Одне з досліджень показує, що люди, яких часто обіймали батьки, більш схильні до обіймів у дорослому віці.

І навпаки, людей, яких мало обіймали в дитинстві, сама думка про обійми може виводити із зони комфорту.

"У родинах, де фізична демонстрація почуттів не була типовою, діти можуть виростати та дотримуватися тієї ж схеми з власними дітьми", – констатує експерт.

Тому можна зробити висновок, що обійми є важливим елементом емоційного виховання дитини.

Батько і дитина
Батько і дитина

Вчені поділилися результатами шокуючого дослідження, проведеного із групою румунських сиріт, які були в центрі дослідження впливу зневаги та ігнорування на розумовий розвиток дитини.

Румунські сироти, яких всиновили, мали несправну систему вироблення окситоцинів.

"Їх майже не торкалися у дитбудинку, і тому зростання окситоцину ("гормона обіймів"), який виробляється у дітей під хорошою опікою, коли вони сидять на колінах своїх батьків, не виявлено", – резюмує Нарваес.

Нагадаємо, випадковий секс покращує відчуття впевненості у завтрашньому дні, наголошується в новому дослідженні, в якому встановлено, що інтим на один день давав більш позитивний настрій на наступний день, а також відчуття, що життя має сенс.

Інтимний скандал з Трампом
Інтимний скандал з Трампом


Як повідомляв раніше Знай.ua, знак Зодіаку відіграє свою роль у формуванні відношенні і створення сім'ї. Чоловіки не зможуть встояти перед їх чарівністю і віддадуть своє серце безоплатно.

дівчина сміється
дівчина сміється


Також Знай.ua писав про те, що для справжньої жінки немає нічого неможливого – вона і вечерю ситну зготує, здавалося б, з нічого, і чоловіку влаштує шалену ніч кохання, та зобразить таку пристрасть, що сам Станіславський повірив би і аплодував би стоячи.