Коли ми бачимо чотирилапих пухнастиків іноді страшенно хочеться взяти і поцілувати їх в мордочки. Однак, медики говорять про те, що такі прояви ніжності просто протипоказані. Про це читайте в матеріалі Clutch.

В першу чергу, домашні котики переносять такі віруси та інфекції:

  • Стафілокок;
  • Найпростіші бактерії, які можуть бути небезпечними для людини зі слабкою імунною системою;
  • Різні грибки, в тому числі стригучий лишай;
  • Сальмонела — дуже небезпечна для людини, але коти рідко її переносять безсимптомно;
  • Токсоплазмоз — рідко, але може передаватися через поцілунки.

Зараження глистами

товстий котик
товстий котик

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Глисти - це найбільш очевидний ризик, на який йдуть любителі "котячих ніжностей". В першу чергу, це такі паразити, як:

  • Нематоди — ниткоподібні черви, які паразитують у тілі кішок будь-якого віку. Передаються від тварин до людини.
  • Аскариди — круглі черви, які проживають як в людському, так і в тваринному організмі.
  • Стрічкові черв'яки і ехінокок — дуже небезпечні паразити, хоч і зустрічаються рідко. Є ймовірність заразитися ними від кішки.
  • Анкілостоми — паразитують у кошенят, в людському організмі не виживають.

До речі, сильно переживати з цього приводу не варто: ми схильні заразитися глистами буквально на кожному кроці, тому що людський організм вже навчений "сусідами" з ними. Не виключай той факт, що і власник може передати котику глистів. Втім, якщо ти сильно переживаєш з цього приводу, не полінуйся провести профілактику свого вихованця від паразитів. Але пам'ятай, що дія препаратів від глистів обмежена часом, тому їх треба проводити регулярно. І ні в якому разі не дозволяй домашньому улюбленцю полювати на птахів і мишей: вони переносять велику кількість різних захворювань.

Нагадаємо, дослідники довели, що домашні тварини не тільки допомагають нам впоратися з самотністю, але і можуть лікувати серйозні захворювання.

Раніше Знай.ua повідомляв, що науковці назвали найнебезпечніші молочні продукти.

Також Знай.ua писав, що харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.