Випадковий секс покращує відчуття впевненості у завтрашньому дні, наголошується в новому дослідженні, в якому встановлено, що інтим на один день давав більш позитивний настрій на наступний день, а також відчуття, що життя має сенс.

Що потрібно для хорошого життя? Сучасна психологічна теорія підкреслює важливість відносин, належності та наявності мети. Подяка, пробачення, щедрість і співчуття також часто згадуються. Однак на думку команди психологів з Університету Джорджа Мейсона, є кричуще упущення.

"У теоретичних моделях благополуччя секс рідко обговорюється і в багатьох сімейних статтях ігнорується", - пишуть вони у своїй новій статті, опублікованій у виданні "Емоції".

Сто п'ятдесят два студента коледжу (116 жінок, середній вік 24 роки, 63 відсотки в моногамних романтичних стосунках) кожен день вели щоденник протягом трьох тижнів. Вони записували свої позитивні і негативні настрої в той день, наскільки значущими були їх відчуття життя і будь-яку сексуальну активність, яку вони мали з часу останнього запису (це тлумачилося широко, від пристрасного поцілунку до статевого акту), включаючи те, наскільки цей досвід був приємним і інтимним.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Вони виявили, що секс без зобов'язань асоціювався з більш позитивним настроєм на наступний день, а також з великим почуттям, що життя має сенс. Загальна картина результатів була однаковою для чоловіків і жінок.

Команда Кашдана вважає, що це додає доказів "що часто гедоністичні задоволення важливі для кульмінації хорошого життя як глибокої, значимою або доброчесного активності".

Нагадаємо, медики підрахували, скільки повинен тривати нормальний статевий акт. Ця інформація сподобається не всім.

Як повідомляв "Знай. ua", ети жіночі звички відіб'ють бажання займатися любов'ю. Ці помилки може зробити кожна жінка.

"Знай. ua" писав, що вчені знайшли найбільш ефективний спосіб підсилити оргазм.