Останнім часом з'явилося багато пар, які нещасливі разом. При цьому вони не розривають важкий шлюб і продовжують перебувати у стосунках, які приносять їм значну кількість страждань. Психологи спробували відповісти, чому так відбувається.

За словами психологів, пари, які не бажають продовжувати стосунки, не можуть їх розірвати не з егоїстичних міркувань. Про це пише Рsychology today.

пара
пара

Вчені провели дослідження, що складається з двох частин. Для початку вони опитали більше тисячі осіб, що перебувають у романтичних стосунках. Потім вони простежили за цими парами протягом 10 днів.

У другій частині експерименту взяли участь 500 осіб, які розмірковували над розлученням. За цими людьми психологи спостерігали протягом двох місяців.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

пара
пара

Вченим вдалося з'ясувати, що люди набагато рідше роблять рішення про розлучення, якщо думають, що партнер до них сильно прив'язаний. Як з'ясувалося, перервати нещасні стосунки людям не дозволяє турбота про партнера, а не егоїзм.

Раніше повідомлялося, що дослідження вчених переконливо свідчать, що обійми є надзвичайно корисними для здоров'я людини, адже під час тактильного контакту відбувається вироблення так званих "гормонів щастя".

пара
пара

Про це пише The Time.

Проте якщо людині не подобається, коли його обіймають, світ може стати для нього справжнім випробуванням – ніколи не знаєш, коли хтось при зустрічі відкриє свої обійми.

Дії в цьому випадку обмежені: людина може незграбно ухилитися від обіймів, протягнути руку для рукостискання або ж підкоритися проти своєї волі.

пара
пара

Деякі люди часто обніматися, тоді як інші відчувають до цього заняття неприховану відразу.

Експерти переконані, що це може бути пов'язано з вихованням.

Одне з досліджень показує, що люди, яких часто обіймали батьки, більш схильні до обіймів у дорослому віці.

Пара
Пара

Нагадаємо, 4 типи жінок, яких чоловіки буквально готові носити на руках.

Раніше Знай.ua повідомляв про знаки Зодіаку, які не залишать без уваги жодного чоловіка

Також Знай.ua писав, вчені з'ясували, что чим менше партнерів було у людини, тим щасливіша вона у шлюбі.