Дослідники з Каліфорнійського університету з'ясували, від чого залежить тривалість стосунків. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Американські вчені з'ясували, що чим кращий перший секс, тим тривалішими і серйознішими будуть стосунки. Подробиці фахівці виклали в статті журналу Journal of Experimental Psychology: General.

"Концепція короткострокових і довгострокових стосунків по-різному представлена в літературі про стосунки і в книгах з еволюційної психології. Наслідком цього стає плутанина, яка виникає серед вчених, що працюють на стику цих напрямків", — пишуть автори.

Як пишуть автори, короткострокові і довгострокові стосунки починаються однаково.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Спочатку немає переконливих чинників, які вказують, чи будуть стосунки довготривалими і серйозними або нетривалими. Відмінності стають помітними після того, як люди проводять разом кілька тижнів або місяців", — вважає провідний автор дослідження Пол Іствік.

Іствік і його колеги опитали більше 800 чоловік різного віку, зібравши інформацію про їх тривалі і короткострокові стосунки, починаючи з перших днів знайомства. Вчені дали учасникам певні завдання, задали питання і запропонували таблиці, у яких визначили 48 подій, які могли б вплинути на романтичний інтерес до партнера.

Як з'ясували вчені, у короткострокових відносинах романтичний інтерес починає стрімко сходити нанівець, в той час як в тривалих — продовжує наростати, в середньому, така тенденція спостерігається після першого статевого контакту. По всій видимості, задоволення, отримане з новим партнером в ліжку, здатне зіграти визначальну роль для подальших стосунків, припускають дослідники.

Нагадаємо, клініки фертильності виявили, що кількість рухомих сперматозоїдів в чоловічих зразках знизилася на 1,8% в рік.

Як раніше повідомляв Знай.ua, харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також Знай.ua писав, вчені з'ясували, що від перших пологів залежить те, скільки ви проживете.