Не так давно жителі Філіппін стали помічати на чистих підлогах торгових центрів загадкові відбитки брудної босої ноги. Причому відбитки завжди поодинокі і маленького розміру, немов їх залишила дитина.

Дивні відбитки ноги ймовірного примари були помічені у великих ТЦ країни, в тому числі в Galeria Victoria Mall, Ocampo’s Ali Mall, Central Plaza Mall і Vista Mall в місті Баланга, який є столицею філіппінської провінції Батаан.

Звичайно, дітей з брудними босими ногами ніхто не бачив, а відбитки іноді з'являлися практично відразу ж після того, як прибиральниці мили підлогу. До всього іншого, іноді у відбитків ступні на підлозі можна було нарахувати шість пальців. Охоронці ніколи б не пустили подібну дитину і там завжди ретельно стежать за порядком.

"Там ніколи немає відбитків другої ноги. І вони завжди брудні, мутні і іноді здається, що забруднені кров'ю. В нашому торговому центрі, як кажуть, відбиток лівої ноги з'являється кожну ніч", - пише один з користувачів у своєму Твіттері.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами користувача @kyuriiie, іноді поруч з відбитком дитячої ноги з'являється відбиток дорослої ноги, а якщо витерти брудний відбиток, то він швидко з'являється знову і на тому ж самому місці.

А після розповіді одного з відвідувачів ТЦ чутки про те, що відбитки залишає дитина-привид вмить розлетілися по країні.

Так хлопець сидів на лавці і раптом подивився на сусідній порожній стілець і скрикнув "Що ти робиш?". Коли його запитали, що сталося, він розповів, що бачив, як на цьому стільці сиділа дитина і її ноги були зігнуті в колінах дуже незвичайним чином. Коли він скрикнув, дитина зникла.

Відомо, що Філіппіни це країна з дуже багатим народним фольклором і в тому числі тут великий пантеон нечистої сили. Який з місцевих привидів міг би залишити такі сліди?

Відповідь вже є. Більше всього підходить Тиянак (він же Патианак або Мунтианак) - вампір-привид, який приймає вигляд дитини. Тиянак з'являється, коли дитина вмирає при пологах. Він любить у вигляді немовляти лежати у відокремленому місці і плакати, приманюючи плачем самотніх подорожніх. Але варто сердобольній людині взяти його на руки, він тут же його атакує і п'є кров.

Нагадаємо, привид, який розгулює дитячою кімнатою, потрапив на відео.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фотографу вдалося зняти двох "привидів", які обнімаються.

Також Знай.uа" писав, привид врятував дитину від смерті.