На днях світ дізнався про найвищу дівчинку на планеті, яка проживає у Китаї. Здавалося б, цей народ не може похвалитися високим зростом, проте 11-річна Чжан Цзиюй б'є всі рекорди – її зріст становить 208 сантиметрів. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Чжан живе в місті Цзінань провінції Шаньдун на сході країни. Вона навчається в шостому класі.

Зріст матері і батька Чжан становить 180 сантиметрів, що, зазначимо ще раз, незвично для китайців. Тому батьки не здивувалися, коли в шість років їх дочка вже виросла до 160 сантиметрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін
Показати ще

Сама Чжан зізнається, що мріє стати професійною баскетболісткою. Спортом вона надихнулася через матір, яка раніше грала за збірну країни, а в даний час є тренером місцевої команди.

І до речі, дівчинка вже вище свого кумира - американського баскетболіста Леброна Джеймса. Його зріст — "всього" 203 сантиметри.

Дівчинка багато часу приділяє спорту, однак незважаючи на це, вона добре вчиться, захоплюється музикою і танцями.

При цьому, однокласники добре ставляться до дівчинки і нерідко просять підняти їх на руки. Деякі скаржаться на те, що їм доводиться задирати шию заради спілкування з нею, — зріст типової китайської шестикласниці становить близько 137 сантиметрів.

За версією Книги рекордів Гіннесса, найвищою дівчинкою вважається 12-річна Софі Холлінс (Sophie Hollins) з англійського міста Саутгемптон. Проте її зріст становить всього 188 сантиметрів. Невідомо, чи збирається сім'я Чжан зареєструвати її як нову рекордсменку.

А найвищою у світі людиною згідно з Книгою рекордів Гіннеса є громадянин Туреччини Султан Косен. Його зріст 2,51 метра. Оскільки Чжан тільки 12 років цілком можливо, що дівчинка поб'є і цей рекорд.

Нагадаємо, у США знайшли дівчинку Еммі Аллан, яка дуже схожа на Емму Уотсон в дитинстві. Її постійно приймають за її героїню з "поттеріани" Герміону Грейнджер, і сама вона не дуже рада цій подібності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", винахідлива і відчайдушна мешканка Нью-Йорка на ім'я Рей давно і безуспішно мріє вийти заміж. Щоб залучити потенційних чоловіків американка придумала оригінальний спосіб – одягнути весільну сукню і все робити в ній.

Також "Знай.uа" писав, Джилліан Меркадо – дівчина, якій в ранньому віці поставили жахливий діагноз – м'язову дистрофію. Хвороба прикувала дівчину до інвалідного крісла. Багато хто може подумати, що в цей момент мрії про світ моди повинні були впасти. Але дівчина вирішила, що здаватися ні в якому разі не можна.