Відомі японські архітектори Сая Міядзакі і Масакадзу Ширане створили неймовірну конструкцію – величезний калейдоскоп. Реалізація цього проекту здійснила мрію багатьох дітей і навіть дорослих. Однією з особливостей калейдоскопа є те, що всередину нього можна зайти.

Модульна установка з цікавою назвою Wink Space складається з безлічі дзеркал. Вони розташовані під різними кутами, завдяки чому і формують тунель. Як відомо, дитячий калейдоскоп має яскраві колірні комбінації. Тут їх джерелом служить людина. Коли він заходить в тунель, конструкція починає грати різними фарбами. Візерунки змінюються разом з переміщенням людини по тунелю.

Конструкція встановлена в спеціальному морському контейнері, а зовні вона висвітлюється великими лампами. Світло проникає через маленькі отвори дзеркального листа і щілини між елементами установки. Промінчики створюють казкову гру яскравих відображень. Всередині калейдоскоп ніби мерехтить.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Архітектори пишаються тим, що використовують спеціальну застібку-блискавку, яка єднає і скріплює 1100 частин тунелю. Завдяки цьому калейдоскоп можна перевозити і встановлювати в різних місцях. Його можна розібрати і зібрати всього за 4 години. Така конструкція відображає ідею творців: тунель є не тільки інтерактивним об'єктом мистецтва, але і прототипом архітектури майбутнього.

Сая і Масакадзу вважають, що нова архітектура відрізняється від сучасної. Вона динамічна, легка і гнучка. На створення такого арт-об'єкту їх надихнула конструкція традиційного японського будинку з дверима, вікнами і мобільними перегородками, які роблять все простір максимально комфортним, зручним і практичним.

Ще одна частина ідеї – в тому, що тунель нагадує гігантське орігамі. Саме аркуш паперу, складений безліч разів, послужив основою образу дзеркального тунелю. Це пов'язує сучасну конструкцію з давніми традиціями.

Концепція об'єкта була вперше представлена в Японії на KOBE Biennale в 2013 році. Вона отримала приз, а потім стала переможцем відомого конкурсу A’Design Award. Автори називають свій об'єкт Архітектурою на застібці. Вони продовжують працювати і над іншими проектами в цій галузі.

Раніше портал "Знай.uа" писав: у Китаї показали першого у світі ведучого-робота

Читайте також: у Японії відкрився віртуальний зоопарк нового покоління

Нагадаємо: в мережі опублікували рейтинг найстильніших чоловіків року